Datum: <time datetime="2022-11-11">11 november 2022</time>

Tolkcentralen förlänger möjlighet till tolkbeställning via e-post

Tidigare har Tolkcentralen beslutat att stänga av tolkbeställning via e-post den 1 januari 2023. Nu skjuts förändringen upp.

Tolkportalens beslut om att sluta ta emot tolkbeställningar via e-post skulle först träda i kraft i oktober 2022. Förändringen sköts sedan upp till januari 2023 och nu har man bestämt att förändringen inte ska ske förrän den 1 mars 2023.

Anledningen till att förändringen flyttas fram är att Tolkcentralen vill erbjuda en dialog kring hur beställningarna ska kunna göras under en övergångsperiod, för de individer som av olika anledningar är förhindrade att använda Tolkportalen och Alltid Öppet.

På sin hemsida uppger Tolkcentralen att det enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) inte är tillåtet att hantera personuppgifter via e-post. Detta gäller även om personen lämnat samtycke. Detta är orsaken till att man inte längre kommer att ta emot tolkbokningar via e-post.

Från den 1 mars 2023 kommer det att vara möjligt att beställa tolk via tolkportalen, bildtelefon, texttelefon och taltelefon. Man kan också besöka Tolkcentralen för att beställa tolk. Övrig kommunikation kommer att ske via appen Alltid öppet.

Läs mer på Tolkportalens hemsida.

Relaterade nyheter

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...

  • Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson
    Datum: <time datetime="2024-06-04">4 juni 2024</time>

    Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson

    Den 22 maj föreläste professor Gerhard Andersson för oss om tinnitus på ABF-huset i Stockholm. Nu kan du som missade den se den i efterhand på vår hemsida eller på vår YouTube-kanal. Till videobiblioteket Se...