Datum: <time datetime="2022-11-17">17 november 2022</time>

Nya arbetssätt på Rosenlund

Efter ett beslut från Sveriges kommuner och regioner (SKR) har Region Stockholm nu börjat förbereda för att införa nya arbetssätt på Rosenlunds sjukhus.

I somras tog Sveriges kommuner och regioner (SKR) beslut om att införa personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp för vårdområdet Grav hörselnedsättning. Efter det har Region Stockholm börjat förbereda för att införa nya arbetssätt på Rosenlunds sjukhus.

För patienterna innebär detta mer uppföljning än idag. Det innebär också en ny, lägre decibelgräns för att kvalificera sig till den utvidgade rehabiliteringen, vilket leder till att fler kommer att omfattas av den. Förändringarna gäller både för hörselhabiliteringen och hörselrehabiliteringen. 

Distriktet har redan tagit kontakt med flera verksamheter och fått besked om att arbetet med att införa vårdförloppet är igång, men kommer att ta tid. 

Om du vill veta mer kan du se en kort intervju med HRF:s representant i den nationella arbetsgruppen här

Relaterade nyheter

 • Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar
  Datum: <time datetime="2023-02-01">1 februari 2023</time>

  Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar

  Tillsamman med flera andra organisationer har distriktet skickat en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsnämnden, med anledning av Tolkcentralens beslut att inte längre ta emot tolkbokningar via mail. Tolkcentralen har tidigare beslutat att inte längre ta...

 • Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet
  Datum: <time datetime="2023-01-26">26 januari 2023</time>

  Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet

  Den 26 april håller distriktet årsmöte och nu är det dags att skicka in nomineringar för förtroendeuppdrag inom distriktet.

 • Distriktets föreläsningar i vår
  Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

  Distriktets föreläsningar i vår

  Vårens föreläsningsschema är klart och vi är glada att kunna presentera ett gäng spännande föreläsningar. I utbudet finns både föreläsningar som man tar del av på plats och som sker digitalt. Distriktet har de senaste...