Datum: <time datetime="2022-03-30">30 mars 2022</time>

Ny intressepolitisk ombudsman på distriktskansliet

Under mars har distriktet välkomnat Oscar Hedenfeldt som kommer att arbeta som intressepolitisk ombudsman här. I texten nedan presenterar sig Oscar lite närmare.

Jag heter Oscar Hedenfeldt och har precis börjat jobba som intressepolitisk ombudsman på Hörselskadades Distrikt i Stockholm. Tidigare har jag jobbat flera år på Hörselskadades förening i Stockholm med påverkansfrågor, tillgänglighet och att ordna utåtriktade arrangemang. Jag har även gjort kortare inhopp på Hörselskadades Riksförbund, där jag både jobbade med en del tillgänglighetsfrågor men framförallt var inblandad i kongressarbetet inför och under kongressen 2021.

Jag är jätteglad att jag nu får möjlighet att jobba i en organisation vars värdegrund jag så tydligt känner att jag kan stå för. För mig är det viktigt att alla människor får förutsättningar att vara fullt delaktiga och att vi kan leva i ett samhälle som präglas av mångfald och jämlikhet. Vi är alla olika men alla som delar vår värdegrund ska känna sig välkomna hos oss oavsett vad vi tycker i olika frågor. 

Nu kommer jag att jobba övergripande med hörselvårdsfrågorna. Det innebär att jag tillsammans med medlemmar, förtroendevalda och kollegor ska påverka politiker och förvaltning i regionen så att vi får en hörselvård att lita på i alla lägen. Det betyder också att vi tillsammans ska fortsätta se till att allmänheten har bra information om hörselvården till de som söker den och att vi tillsammans ska bidra med lösningar på hur alla delar av hörselvården ska bli bättre. 

En annan viktig roll jag har är att stötta föreningar i deras arbete kring syn- och hörselinstruktörer. Det är jätteviktigt att det finns en funktion som kan ge stöd till hörselskadade som efter avslutad rehabilitering ändå behöver hjälp med det vardagliga kring hörselhjälpmedlen och här gör många föreningar redan idag viktiga insatser som jag ser fram emot att stötta upp. 

Sedan flera år tillbaka bor jag i Eskilstuna, tillsammans med min familj med fru och tre barn i skolåldern.

Relaterade nyheter

  • Föreningsverkstad, 16 april
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Föreningsverkstad, 16 april

    Den 16 april samlades ett glatt och kunskapshungrigt gäng på distriktets kansli under några timmar för att få lära sig mer om bland annat hemsida, medlemsregister, intranät, sociala medier och Microsoft 365. Det blev en...

  • Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet

    Statsbidrag på 95,000 kr beviljat till HRF i Stockholms län HRF i Stockholms län har av Socialstyrelsen beviljats 95,000 kr i statsbidrag för vårt arbete med att skapa meningsfulla och berikande aktiviteter för de som...

  • Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!
    Datum: <time datetime="2024-04-04">4 april 2024</time>

    Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!

    Rör dig framåt och förändra livet för landets 1,5 miljoner hörselskadade. Nu är anmälan till Vad sa-loppet öppen! Du kan välja att arrangera ett eget lopp – eller delta i flera. Spring, hoppa, gå eller...