Datum: <time datetime="2022-03-30">30 mars 2022</time>

Ny intressepolitisk ombudsman på distriktskansliet

Under mars har distriktet välkomnat Oscar Hedenfeldt som kommer att arbeta som intressepolitisk ombudsman här. I texten nedan presenterar sig Oscar lite närmare.

Jag heter Oscar Hedenfeldt och har precis börjat jobba som intressepolitisk ombudsman på Hörselskadades Distrikt i Stockholm. Tidigare har jag jobbat flera år på Hörselskadades förening i Stockholm med påverkansfrågor, tillgänglighet och att ordna utåtriktade arrangemang. Jag har även gjort kortare inhopp på Hörselskadades Riksförbund, där jag både jobbade med en del tillgänglighetsfrågor men framförallt var inblandad i kongressarbetet inför och under kongressen 2021.

Jag är jätteglad att jag nu får möjlighet att jobba i en organisation vars värdegrund jag så tydligt känner att jag kan stå för. För mig är det viktigt att alla människor får förutsättningar att vara fullt delaktiga och att vi kan leva i ett samhälle som präglas av mångfald och jämlikhet. Vi är alla olika men alla som delar vår värdegrund ska känna sig välkomna hos oss oavsett vad vi tycker i olika frågor. 

Nu kommer jag att jobba övergripande med hörselvårdsfrågorna. Det innebär att jag tillsammans med medlemmar, förtroendevalda och kollegor ska påverka politiker och förvaltning i regionen så att vi får en hörselvård att lita på i alla lägen. Det betyder också att vi tillsammans ska fortsätta se till att allmänheten har bra information om hörselvården till de som söker den och att vi tillsammans ska bidra med lösningar på hur alla delar av hörselvården ska bli bättre. 

En annan viktig roll jag har är att stötta föreningar i deras arbete kring syn- och hörselinstruktörer. Det är jätteviktigt att det finns en funktion som kan ge stöd till hörselskadade som efter avslutad rehabilitering ändå behöver hjälp med det vardagliga kring hörselhjälpmedlen och här gör många föreningar redan idag viktiga insatser som jag ser fram emot att stötta upp. 

Sedan flera år tillbaka bor jag i Eskilstuna, tillsammans med min familj med fru och tre barn i skolåldern.

Relaterade nyheter

  • Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS
    Datum: <time datetime="2024-07-01">1 juli 2024</time>

    Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS

    Den 9 september bjuder distriktet in till en fikaträff där du kan få prova tecken som stöd. Vår TSS-lärare Isabel Ekman berättar om vad TSS är för något och hur det fungerar. Du som är...

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...