Datum: <time datetime="2023-04-04">4 april 2023</time>

Kortade köer på Rosenlunds sjukhus

Genom olika åtgärder har Karolinska lyckats korta köerna till den utvidgade hörselrehabiliteringen på Rosenlunds sjukhus, men mer arbete kvarstår för att förbättra patienternas tillgång till vården.

Den utvidgade hörselrehabiliteringen på Rosenlunds sjukshus har under lång tid haft stora problem med långa väntetider. För ett år sedan var väntetiden ungefär nio månader för den som skulle på sitt första besök till hörselrehabiliteringen. Efter årsskiftet rapporterar mottagningen att man nu kommit ner till fem månaders väntetid för det första besöket. 

Fem månader är fortfarande längre tid än vårdgarantin och Karolinska har en hel del hårt arbete kvar innan man är i mål, men Hörselskadades distrikt i Stockholms län ser positivt på utvecklingen.

Flera åtgärder för att korta köerna

Under det senaste året har Rosenlund haft öppet vissa lördagar och vardagskvällar för att kunna ta emot fler patienter. Den viktigaste åtgärden för att korta köerna till hörselrehabiliteringen har dock varit att man rekryterat fler audionomer. 

Distriktet kommer att fortsätta ligga på för att Karolinska ska fortsätta sitt arbete med att korta köerna. Patienterna i den utvidgade hörselrehabiliteringen måste få vård när de har behov av den. 

Relaterade nyheter

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...

  • Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson
    Datum: <time datetime="2024-06-04">4 juni 2024</time>

    Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson

    Den 22 maj föreläste professor Gerhard Andersson för oss om tinnitus på ABF-huset i Stockholm. Nu kan du som missade den se den i efterhand på vår hemsida eller på vår YouTube-kanal. Till videobiblioteket Se...