Datum: <time datetime="2022-07-14">14 juli 2022</time>

Intervjuserie med distriktets styrelse: Mats

Under sommaren publicerar vi en intervjuserie där läsarna får träffa distriktets styrelse. I den här intervjun träffar vi Mats Hasselgren.

Hej! Vem är du?

Jag heter Mats Hasselgren och jag är pensionerad gymnasielärare och tidigare kommunalråd. Jag bor på Gärdet men befinner mig mestadels i Roslagen. Jag är gift och har två vuxna barn sedan tidigare.

Jag gillar skog och vatten, svampplockning, bridge, golf och skidåkning. Läser mycket och har både hund och katt.

Varför är HRF viktigt för dig? 

Att ha en hörselskada kan påverka många delar av vardagen – social samvaro, arbete, fritid och olika upplevelser av natur och kultur. Många fler än vi anar har eller får problem med hörseln. Därför behövs både samhällsinsatser, ytterst politik, och kraftfulla ideella insatser för att skapa ett hörselsmart och tillgängligt samhälle. När många hjälps åt och arbetar tillsammans blir effekter och förbättringar möjliga.

Minns du första gången du kom i kontakt med HRF och distriktet? 

Jodå, en bekant sedan tidigare var anställd på HRF och tyckte att jag som hörselskadad borde engagera mig. Så blev det och inom kort fick jag allt större insikter och ökad förståelse för HRF:s betydelse och vikten av engagemang och mer arbete för alla hörselskadade.

Vilken roll har du i distriktet idag?

Jag är kassör i distriktet och uppskattar verksamheten, arbetet och samvaron i styrelsen. Väldigt mycket görs och det finns alltid mer som kan göras.

Vad har du för sommarplaner? 

Mestadels stilla liv, läsning, umgänge med familj och husdjur, utomhusarbete och utomhusvistelse i Roslagen. Möjligen blir det några kortare utflykter i Sverige.

Vilket är ditt bästa hörselsmarta sommartips? 

Var noga med hörselhjälpmedlen och ha om möjligt reservutrustning. Själv låter jag öronläkare regelbundet rensa mina trånga hörselgångar. Det är extra viktigt när bad och utomhusvistelse är regel. 

Relaterade nyheter

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...

  • Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson
    Datum: <time datetime="2024-06-04">4 juni 2024</time>

    Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson

    Den 22 maj föreläste professor Gerhard Andersson för oss om tinnitus på ABF-huset i Stockholm. Nu kan du som missade den se den i efterhand på vår hemsida eller på vår YouTube-kanal. Till videobiblioteket Se...