Datum: <time datetime="2022-07-14">14 juli 2022</time>

Intervjuserie med distriktets styrelse: Anne-Marie

Under sommaren publicerar vi en intervjuserie där läsarna får träffa distriktets styrelse. I den här intervjun träffar vi Anne-Marie Persson.

Vem är du? 

Jag heter Anne-Marie Persson och är pensionär med dess fördelar. Min familj består av sonen Ola och barnbarnen Linnea och Elsa. 

Varför är HRF viktigt för dig? 

HRF är viktig för mig för där får man en samlad information om hur det är att vara hörselskadad. Man får tips och råd hur man hanterar detta på olika sätt och i olika sammanhang. En fördel med HRF är också att vi finns inom hela landet.

Minns du första gången du kom i kontakt med HRF och distriktet? 

Första gången jag stötte på HRF som då hette Hörselfrämjandet var ungefär år 1965. Jag var nyligen inflyttad till Stockholm för att gå på Alviksskolan där jag till slut tog studentexamen. Vi var många ungdomar som träffades genom HRF först på Kornhamstorg i Gamla stan och senare på Blekingegatan på söder. 

Vilken roll har du i distriktet idag?

Jag sitter nu som suppleant i distriktsstyrelsen och är ny i detta sammanhang. 

Vad har du för sommarplaner? 

Mina sommarplaner brukar vara ute på golfbanorna. Men just nu är det mindre av det då jag är mitt emellan två bilar dvs jag väntar på en ny leasingbil. Så just nu blir det många långa promenader och man kan upptäcka mycket på dessa också.

Vilket är ditt bästa hörselsmarta sommartips? 

Mitt bästa hörselsmarta sommartips är något som jag själv använder mig av i olika sammanhang. På golfbanorna får man träffa många nya människor som man spelar tillsammans med. Då är det ju brukligt att man presenterar sig och jag säger då ”Hej jag heter Anne-Marie och jag är hörselskadad!” De flesta säger inget men en del reagerar på olika sätt och då får jag en chans att förklara varför jag ibland inte svarar eller svarar åt skogen! Och ibland får jag chansen att berätta vad som fungerar bäst för mig vid samtal mm. Detta har blivit min grej och det gör mig säkrare som hörselskadad. Dock är det ibland många som ändå inte riktigt  förstår hur det är att vara hörselskadad. Då är det bara att jobba på!

Relaterade nyheter

  • Föreningsverkstad, 16 april
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Föreningsverkstad, 16 april

    Den 16 april samlades ett glatt och kunskapshungrigt gäng på distriktets kansli under några timmar för att få lära sig mer om bland annat hemsida, medlemsregister, intranät, sociala medier och Microsoft 365. Det blev en...

  • Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet

    Statsbidrag på 95,000 kr beviljat till HRF i Stockholms län HRF i Stockholms län har av Socialstyrelsen beviljats 95,000 kr i statsbidrag för vårt arbete med att skapa meningsfulla och berikande aktiviteter för de som...

  • Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!
    Datum: <time datetime="2024-04-04">4 april 2024</time>

    Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!

    Rör dig framåt och förändra livet för landets 1,5 miljoner hörselskadade. Nu är anmälan till Vad sa-loppet öppen! Du kan välja att arrangera ett eget lopp – eller delta i flera. Spring, hoppa, gå eller...