Datum: <time datetime="2022-04-01">1 april 2022</time>

HRF Haninge-Tyresö knyter Nynäshamn till sig

Hörselskadades förening i Haninge-Tyresö har tagit upp Nynäshamn i sin verksamhet och föreningen heter numera Hörselskadades förening i Haninge-Tyresö-Nynäshamn.

Föreningens ordförande Hans Moberg berättar att beslutet att knyta Nynäshamn till sig grundar sig i att föreningen redan har ett tiotal medlemmar i Nynäshamn som man vill nå ut till bättre. Föreningen har tidigare haft någon aktivitet på test i Nynäshamn och resultatet har varit lovande.

Hans Moberg lyfter också möjligheten att delta i det lokala funktionshinderrådet i Nynäshamn, vilket kan vara en viktig väg för påverkan.

– Vi kommer att vara på plats på torg och utanför stormarknader för att sprida information till Nynäshamnsborna. Kanske kommer de även se någon annons eller insändare i lokaltidningen framöver, berättar Hans.

Digitala möjligheter

Hans ser också möjligheter att använda sig av digitala träffar nu när föreningens geografiska område växer.

– Kanske kan vi ordna möten där vissa är med på plats och andra på distans. Då kan fler delta, oberoende var de befinner sig.

– Det är dock inte är alla medlemmar som har möjlighet att mötas digitalt, det får man ha i åtanke, tillägger Hans.

Mer livskraftig förening

För befintliga medlemmar i föreningen förväntas inte förändringen bli så stor. Kanske kommer det bli någon aktivitet mindre i Haninge.

– Däremot tror jag att de kommer att märka att vi med tiden blir en mer livskraftig förening, säger Hans.

– Kanske blir det en utmaning att ha alternerande aktivitetslokaler, inte bara i Haninge och Tyresö utan nu även Nynäshamn. Vår plan är att ha lördagsfika i varje kommuns kulturhus några gånger per termin.

Relaterade nyheter

  • Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS
    Datum: <time datetime="2024-07-01">1 juli 2024</time>

    Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS

    Den 9 september bjuder distriktet in till en fikaträff där du kan få prova tecken som stöd. Vår TSS-lärare Isabel Ekman berättar om vad TSS är för något och hur det fungerar. Du som är...

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...