Datum: <time datetime="2023-10-16">16 oktober 2023</time>

Hörselveckan 2023

I Stockholms län har 16,7 procent av befolkningen en hörselnedsättning, det vill säga nästan 400 000 personer (enligt siffror från SCB). Det betyder att många av oss har någon slags hörselnedsättning eller att någon i vår närhet har det. 

Under Hörselveckan den 16-22 oktober vill vi uppmana alla i Stockholm och övriga Sverige att göra ett självtest av sin hörsel på horseltestaren.se. Testet är helt gratis och går enkelt att göra på mobilen, paddan eller datorn – på bara 3 minuter.

Hörsellinjen

Du kan både ringa och maila Hörsellinjen för att ställa dina frågor om hörsel. Telefonnummer, telefontider och kontaktformulär finns på www.horsellinjen.se. Där kan du också läsa om det mesta som har med hörsel att göra.

Föreningarnas aktiviteter under Hörselveckan

Under Hörselveckan kommer flera av distriktets föreningar att vara på plats ute i kommunerna för att prata hörsel och utföra hörseltest. Hitta din förenings aktivitet här.

Bli medlem i HRF och få tre månader på köpet

Bli medlem i HRF och få 15 månaders medlemskap till priset av 12. Erbjudandet gäller fram till den 12 november, endast nya medlemmar och betalning via Swish, betalkort eller faktura. Läs mer på hrf.se.

Följ oss på Facebook

Följ Hörselskadades distrikt i Stockholms län på Facebook, där vi delar allt från fakta om hörsel, föreläsningar, föreningsaktiviteter, hörselvårdsfilmer med mer.

Fakta om Hörseltestaren

  • Hörseltestaren är utvecklat och vetenskapligt validerat av Forskningsinstitutet Hörselbron för Hörselskadades Riksförbund (HRF).
  • I testet gäller det att urskilja ord som sägs i brus. Resultatet ger en indikation på om du hör normalt eller sämre än normalt. Vid tecken på hörselnedsättning är det dags att kontakta hörselvården.
  • Webbtest av denna typ rekommenderas av Världshälsoorganisationen WHO i World Report on Hearing.

Relaterade nyheter

  • Vilket Vad sa-lopp deltar du i?
    Datum: <time datetime="2024-05-03">3 maj 2024</time>

    Vilket Vad sa-lopp deltar du i?

    Den 6 maj kickar Vad sa-loppet i gång runt om i Sverige. Promenera, spring eller dansa fram! Under Vad sa-loppet kan du delta i hur många lopp du vill. Vi på Stockholmsdistriktet kommer i samband med...

  • Sommarfika hos Nina i parken
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Sommarfika hos Nina i parken

    Den 29 maj kl. 14-16 ses vi på Nina i parken i Skytteholmsparken i Solna. Där bjuder vi på fika i trevlig samvaro med medlemmar från länets olika föreningar. Vi anordnar också ett quiz till förmån för...

  • Seniordagen 2024
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Seniordagen 2024

    Den 7 maj hittar ni oss på plats på Seniordagen i Kungsträdgården. Seniordagen i Kungsträdgården bjuder på en heldag med aktiviteter, utställare och föreläsningar för seniorer och vi på HRF Stockholms län finns självklart på...