Datum: <time datetime="2022-05-11">11 maj 2022</time>

Hörseltest, samtal och hörselföreläsning på Seniordagen

Den 10 maj deltog distriktet på Seniordagen i Kungsträdgården. Det blev en härlig dag med mycket aktivitet i distriktets monter, som bemannades av engagerade medlemmar och kansliets personal.

Seniordagen är en stor mässa som riktar sig till alla seniorer. Mässan hålls årligen i Norrtälje, Sollentuna och i Kungsträdgården i Stockholm. På grund av pandemin har mässan ställts in de senaste åren, men i år kunde den äntligen genomföras och Hörselskadades distrikt i Stockholms län fanns på plats.

Medlemmar från distriktets lokalföreningar fanns på plats för att utföra hörseltest och prata om hörsel.

Många hörseltest och givande samtal

Distriktet hade en monter i det stora utställningstältet där vi erbjöd hörseltest och pratade hörsel med besökarna. Under dagen genomfördes ca 130 hörseltest och vi hade många samtal om hörselvården och hur man går tillväga för att skaffa hörapparat. Det var också flera besökare som berättade om sina egna erfarenheter av hörselvård, hörselskador och hjälpmedel.

Skrivtolkar på plats

I distriktets monter hade vi även skrivtolkning för att underlätta samtalen och för att visa besökarna vad skrivtolkning är och hur det går till. Många av mässans besökare hade inte tagit del av skrivtolkning tidigare och blev imponerade av hur snabbt tolkarna återgav vad som sades.

Föreläsning om hörsel och hörselvård

Under dagen höll också distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist en föreläsning. Under föreläsningen berättade hon kort om vad som händer när man börjar höra sämre, hur hörselvården i länet fungerar och vilka fällor man ska se upp för när man skaffar hörapparat.

Distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist föreläste om hörsel och hörselvården. Föreläsningen skrivtolkades.

Självklart vad distriktets föreläsning skrivtolkad, men det var dessvärre inte övriga föreläsningar under dagen. Däremot fanns det hörslinga i föreläsningstältet, vilket skyltar informerade om på ett tydligt sätt.

Stort tack till alla medlemmar som var på plats i montern under dagen för att göra hörseltest och prata hörsel med besökarna!

Relaterade nyheter

 • Glad midsommar! Sommarstängt på kansliet
  Datum: <time datetime="2022-06-23">23 juni 2022</time>

  Glad midsommar! Sommarstängt på kansliet

  Hörselskadades distrikt i Stockholms län önskar er en glad midsommar! Distriktskansliet håller öppet några veckor till, men 18 juli-12 augusti kommer kansliet att vara stängt.

 • Soligt sommarfika hos distriktet
  Datum: <time datetime="2022-06-16">16 juni 2022</time>

  Soligt sommarfika hos distriktet

  Onsdagen den 15 juni bjöd distriktet in till sommarfika i Skytteholmsparken i Solna. Det blev några trevliga timmar med gott fika och härligt umgänge.

 • Distriktet vill se uppdaterat avtal för Vårdval primär hörselrehabilitering
  Datum: <time datetime="2022-06-15">15 juni 2022</time>

  Distriktet vill se uppdaterat avtal för Vårdval primär hörselrehabilitering

  Det är avtalet för Vårdval primär hörselrehabilitering som styr hur den primära hörselrehabiliteringen i länet ser ut. Genom avtalet mellan Region Stockholm och de privata mottagningarna får vårdgivarna sitt uppdrag från regionen. – Avtalet har...