Datum: <time datetime="2022-05-11">11 maj 2022</time>

Hörseltest, samtal och hörselföreläsning på Seniordagen

Den 10 maj deltog distriktet på Seniordagen i Kungsträdgården. Det blev en härlig dag med mycket aktivitet i distriktets monter, som bemannades av engagerade medlemmar och kansliets personal.

Seniordagen är en stor mässa som riktar sig till alla seniorer. Mässan hålls årligen i Norrtälje, Sollentuna och i Kungsträdgården i Stockholm. På grund av pandemin har mässan ställts in de senaste åren, men i år kunde den äntligen genomföras och Hörselskadades distrikt i Stockholms län fanns på plats.

Medlemmar från distriktets lokalföreningar fanns på plats för att utföra hörseltest och prata om hörsel.

Många hörseltest och givande samtal

Distriktet hade en monter i det stora utställningstältet där vi erbjöd hörseltest och pratade hörsel med besökarna. Under dagen genomfördes ca 130 hörseltest och vi hade många samtal om hörselvården och hur man går tillväga för att skaffa hörapparat. Det var också flera besökare som berättade om sina egna erfarenheter av hörselvård, hörselskador och hjälpmedel.

Skrivtolkar på plats

I distriktets monter hade vi även skrivtolkning för att underlätta samtalen och för att visa besökarna vad skrivtolkning är och hur det går till. Många av mässans besökare hade inte tagit del av skrivtolkning tidigare och blev imponerade av hur snabbt tolkarna återgav vad som sades.

Föreläsning om hörsel och hörselvård

Under dagen höll också distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist en föreläsning. Under föreläsningen berättade hon kort om vad som händer när man börjar höra sämre, hur hörselvården i länet fungerar och vilka fällor man ska se upp för när man skaffar hörapparat.

Distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist föreläste om hörsel och hörselvården. Föreläsningen skrivtolkades.

Självklart vad distriktets föreläsning skrivtolkad, men det var dessvärre inte övriga föreläsningar under dagen. Däremot fanns det hörslinga i föreläsningstältet, vilket skyltar informerade om på ett tydligt sätt.

Stort tack till alla medlemmar som var på plats i montern under dagen för att göra hörseltest och prata hörsel med besökarna!

Relaterade nyheter

  • Distriktets årsmöte 2024
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    Distriktets årsmöte 2024

    Den 24 april samlades representanter för distriktet och föreningarna för distriktets årsmöte 2024. Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer. UH:s...

  • Föreningsverkstad, 16 april
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Föreningsverkstad, 16 april

    Den 16 april samlades ett glatt och kunskapshungrigt gäng på distriktets kansli under några timmar för att få lära sig mer om bland annat hemsida, medlemsregister, intranät, sociala medier och Microsoft 365. Det blev en...

  • Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet

    Statsbidrag på 95,000 kr beviljat till HRF i Stockholms län HRF i Stockholms län har av Socialstyrelsen beviljats 95,000 kr i statsbidrag för vårt arbete med att skapa meningsfulla och berikande aktiviteter för de som...