Datum: <time datetime="2022-05-11">11 maj 2022</time>

Hörseltest, samtal och hörselföreläsning på Seniordagen

Den 10 maj deltog distriktet på Seniordagen i Kungsträdgården. Det blev en härlig dag med mycket aktivitet i distriktets monter, som bemannades av engagerade medlemmar och kansliets personal.

Seniordagen är en stor mässa som riktar sig till alla seniorer. Mässan hålls årligen i Norrtälje, Sollentuna och i Kungsträdgården i Stockholm. På grund av pandemin har mässan ställts in de senaste åren, men i år kunde den äntligen genomföras och Hörselskadades distrikt i Stockholms län fanns på plats.

Medlemmar från distriktets lokalföreningar fanns på plats för att utföra hörseltest och prata om hörsel.

Många hörseltest och givande samtal

Distriktet hade en monter i det stora utställningstältet där vi erbjöd hörseltest och pratade hörsel med besökarna. Under dagen genomfördes ca 130 hörseltest och vi hade många samtal om hörselvården och hur man går tillväga för att skaffa hörapparat. Det var också flera besökare som berättade om sina egna erfarenheter av hörselvård, hörselskador och hjälpmedel.

Skrivtolkar på plats

I distriktets monter hade vi även skrivtolkning för att underlätta samtalen och för att visa besökarna vad skrivtolkning är och hur det går till. Många av mässans besökare hade inte tagit del av skrivtolkning tidigare och blev imponerade av hur snabbt tolkarna återgav vad som sades.

Föreläsning om hörsel och hörselvård

Under dagen höll också distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist en föreläsning. Under föreläsningen berättade hon kort om vad som händer när man börjar höra sämre, hur hörselvården i länet fungerar och vilka fällor man ska se upp för när man skaffar hörapparat.

Distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist föreläste om hörsel och hörselvården. Föreläsningen skrivtolkades.

Självklart vad distriktets föreläsning skrivtolkad, men det var dessvärre inte övriga föreläsningar under dagen. Däremot fanns det hörslinga i föreläsningstältet, vilket skyltar informerade om på ett tydligt sätt.

Stort tack till alla medlemmar som var på plats i montern under dagen för att göra hörseltest och prata hörsel med besökarna!

Relaterade nyheter

  • Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS
    Datum: <time datetime="2024-07-01">1 juli 2024</time>

    Fikaträff för dig som är nyfiken på TSS

    Den 9 september bjuder distriktet in till en fikaträff där du kan få prova tecken som stöd. Vår TSS-lärare Isabel Ekman berättar om vad TSS är för något och hur det fungerar. Du som är...

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...