Datum: <time datetime="2024-01-12">12 januari 2024</time>

Dags att nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet

Vill du sitta i distriktsstyrelsen? Eller vet du någon annan som skulle passa? Nu är det dags att skicka in nomineringar.

Vid distriktets årsmöte 24 april 2024 kommer bland annat val till följande förtroendeuppdrag att genomföras:

  • 4 st styrelseledamöter
  • 2 st suppleanter till distriktsstyrelsen
  • Förtroendevald revisor
  • Ersättare för förtroendevald revisor

Du kan nominera dig själv eller någon annan till förtroendeuppdragen. Skicka dina nomineringar till distriktetsvalberedning@hrfstockholmslan.sesenast den 15 februari. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta valberedningen via adressen ovan, eller kanslichef Maria Öjmertz på  maria.ojmertz@hrfstockholmslan.se eller 076-115 54 53.


Vad innebär de olika uppdragen?

Styrelseledamot

Som styrelseledamot är man med och fattar beslut om distriktets verksamhet och vilka frågor som ska prioriteras. Som styrelseledamot har du också en viktig uppgift i att företräda distriktet gentemot distriktets föreningar och utåt vid t.ex. mässor eller annan representation. Om man vill engagera sig lite extra i någon hjärtefråga inom distriktets verksamhet finns det möjlighet till det också. Styrelsen träffas ca 8–10 gånger om året.

Suppleant till distriktsstyrelsen

En suppleant till distriktsstyrelsen kallas till samtliga styrelsemöten och har möjlighet att delta i diskussion under styrelsemötena. En suppleant går in som ordinarie ledamot vid de tillfällen distriktsstyrelsens ordinarie ledamöter inte är fulltaliga vid ett möte.

Förtroendevald revisor

Den som är förtroendevald revisor har i uppdrag att granska distriktets verksamhet och ekonomi för att se om denna går i linje med distriktets stadgar och årsmötets beslut. 

Ersättare till förtroendevald revisor

Ersättarens uppgift är att kliva in i den förtroendevalda revisorns ställe om hen av någon anledning inte kan utföra sitt uppdrag. Som ersättare behöver man alltså hålla sig uppdaterad om distriktets verksamhet och ekonomi för att vara beredd att kliva in vid behov. 

Relaterade nyheter

  • Sommarfika hos Nina i parken
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Sommarfika hos Nina i parken

    Den 29 maj kl. 14-16 ses vi på Nina i parken i Skytteholmsparken i Solna. Där bjuder vi på fika i trevlig samvaro med medlemmar från länets olika föreningar. Vi anordnar också ett quiz till förmån för...

  • Seniordagen 2024
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Seniordagen 2024

    Den 7 maj hittar ni oss på plats på Seniordagen i Kungsträdgården. Seniordagen i Kungsträdgården bjuder på en heldag med aktiviteter, utställare och föreläsningar för seniorer och vi på HRF Stockholms län finns självklart på...

  • Distriktets årsmöte 2024
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    Distriktets årsmöte 2024

    Den 24 april samlades representanter för distriktet och föreningarna för distriktets årsmöte 2024. Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer. UH:s...