Datum: <time datetime="2022-12-14">14 december 2022</time>

TSS för nybörjare i vår

Vi ordnar en nybörjarkurs i Tecken som stöd (TSS) i vår med start 26 januari. Anne-Marie Persson är lärare och kursen hålls samtidigt som TSS-klubben har sina träffar klockan 11-13 på torsdagar

Föreningens TSS-klubb har träffats på torsdagsförmiddagar och tränat på Tecken som stöd tillsammans i åratal. Nu startar vi upp en nybörjargrupp inom klubben.

Start torsdagen den 26 januari klockan 11-13 med fikapaus klockan 12. Sedan är det träff varje torsdag hela våren förutom skärtorsdag 6 april. Anne-Marie Persson är lärare för gruppen.

Föreningen bjuder på fika och småkaka, en del har med sig smörgås eller annan lätt lunch att inmundiga i pausen.

Tecken som stöd (TSS) använder samma tecken som finns i svenska teckenspråket. TSS är inget eget språk utan ett sätt att stödja avläsning av talad svenska. Personer som använder TSS har talad svenska som förstaspråk. Det är viktigt med tydliga munrörelser så att den talade svenskan lätt kan avläsas.

Få mera information eller anmäl dig genom att skriva till kansli@hrfstockholm.se eller ringa 0761 01 40 27 (Anne).

Relaterade nyheter

 • Språkröret nr 1 på väg
  Datum: <time datetime="2023-01-31">31 januari 2023</time>

  Språkröret nr 1 på väg

  Årets första nummer av medlemstidningen Språkröret är tryckt och kommer ut till medlemmarna i början av nästa vecka. I tidningen kan du bland annat läsa om vår aktiva medlem Ibrahim Mohammed Ahmed.

 • Historier efterlyses
  Datum: <time datetime="2023-01-27">27 januari 2023</time>

  Historier efterlyses

  Har du en rolig historia eller dråplig händelse kopplad till hörseln som du vill dela med dig av? Ingalill Olli, audionom och tidigare styrelsemedlem i vår förening, ska skriva en bokserie om hörsel och behöver din hjälp med historier/händelser om att ha en hörselnedsättning. Du som har en hörselnedsättning, är anhörig, förälder eller bara vill dela med dig av en historia är välkommen att skriva till Ingalill.

 • Tinnitus online
  Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

  Tinnitus online

  Har du oljud i huvudet som inte kommer utifrån och som stör dig i arbetet eller fritiden? Nu har du chans att träffa andra och diskutera tinnitus och framför allt diskutera lösningar som kan hjälpa dig. Samtalsgruppen kring tinnitus träffas digitalt på mötesverktyget Zoom och leds av Cathrine Forsberg som själv haft svår tinnitus sedan unga år. Träffarna är skrivtolkade.