Datum: <time datetime="2023-11-15">15 november 2023</time>

Träff för personer i digitalt utanförskap

Fredagen den 1 december klockan 17 ordnar vi en träff med föreningen/bolaget Begripsam och personer som inte är digitala. Begripsam jobbar för ett tillgängligt samhälle. Träffen hålls i lokalen på Malmgårdsvägen 63 A, Södermalm. Tipsa personer i din närhet som vill berätta hur det är att leva i dagens samhälle utan att använda internet.

En miljon svenskar lever i digitalt utanförskap. Det vill säga att de sällan eller aldrig använder internet, till exempel inte har BankID. Är du en av dem? Vill du dela med dig och diskutera kring dina erfarenheter? Eller känner du någon som borde vara med?

Träffen hålls i vår lokal fredagen den 1 december klockan 17. Med oss kommer vi att ha Stefan Johansson från föreningen/bolaget Begripsam, som jobbar med att göra samhället mer tillgängligt för alla och just nu undersöker just hur det digitala utanförskapet påverkar oss som lever i dagens Sverige.
Hör av dig till Anne på telefon 0761 01 40 27 eller mejla anne.sjokvist@hrfstockholm.se!

Välkommen!

Begripsam AB har som mission att göra samhället mer tillgängligt. Begripsams mål är att samhället ska begripa att människor är olika, med olika behov. Samhället ska vara begripligt för alla människor. De vill påverka alla som utvecklar tjänster, tar fram information eller skapar standarder.

Relaterade nyheter

 • Språkröret nummer 4
  Datum: <time datetime="2023-11-22">22 november 2023</time>

  Språkröret nummer 4

  Årets sista nummer av medlemstidningen Språkröret är ute. Där kan du läsa om Sarra som drabbades av plötslig dövhet när hon väntade på bussen. Nu undervisar hon i SFI på Vux Huddinge och hjälper andra hörselskadade med invandrarbakgrund att lära sig svenska.

 • Verksamhetsplan och budget för 2024
  Datum: <time datetime="2023-10-05">5 oktober 2023</time>

  Verksamhetsplan och budget för 2024

  Medlemmarna som samlades till föreningsmöte den 1 november godkände styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för 2024.

 • Hösten i konstklubben
  Datum: <time datetime="2023-09-07">7 september 2023</time>

  Hösten i konstklubben

  Föreningens konstklubb har många fina aktiviteter i höst.
  Aktiviteterna är öppna för konstklubbens medlemmar och vänner. Där föranmälan krävs har konstklubbens medlemmar förtur och kölista upprättas.
  Vi brukar avrunda träffarna med att tillsammans besöka något närbeläget café.