Datum: <time datetime="2022-10-17">17 oktober 2022</time>

Stöd i sorgen

Har du mist en anhörig eller en vän? Har du sorg över något annat som hänt i ditt liv? Att delta i en sorgestödgrupp kan vara väldigt svårt om man har en hörselskada och därför ordnar vi även denna höst en sorgestödgrupp för hörselskadade i vår lokal på Malmgårdsvägen i samarbete med Sofia församling.

Samtalsledare för gruppen är två diakoner från Sofia församling; Maria Sterner och Tove Carlson. De har båda mycket erfarenhet av att leda samtalsgrupper kring sorg.

Teleslinga och mikrofoner samt skrivtolkning används på träffarna. Gruppen samlas i stora salen, vi stänger mellanväggen och ingen annan aktivitet hålls i lokalen samtidigt.

Alla träffar hålls på måndagar klockan 14-15.30. Sex måndagar i följd: 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november och 5 december.

Din förlust behöver inte ha skett nyligen. Att dela erfarenheter av förlust med andra är en helande process även om förlusten ligger åratal bakåt i tiden. Många gånger kan det kännas värdefullt att dela sorgen med någon som lyssnar och förstår. Ingenting som sägs under samtalen sprids givetvis utanför gruppen. Att delta kostar ingenting och vi bjuder på fika.

Vill du veta mera och/eller anmäla dig, ring eller skriv till Anne Sjökvist, 0761 01 40 27 eller anne.sjokvist@hrfstockholm.se.

Relaterade nyheter

 • Språkröret nr 1 på väg
  Datum: <time datetime="2023-01-31">31 januari 2023</time>

  Språkröret nr 1 på väg

  Årets första nummer av medlemstidningen Språkröret är tryckt och kommer ut till medlemmarna i början av nästa vecka. I tidningen kan du bland annat läsa om vår aktiva medlem Ibrahim Mohammed Ahmed.

 • Historier efterlyses
  Datum: <time datetime="2023-01-27">27 januari 2023</time>

  Historier efterlyses

  Har du en rolig historia eller dråplig händelse kopplad till hörseln som du vill dela med dig av? Ingalill Olli, audionom och tidigare styrelsemedlem i vår förening, ska skriva en bokserie om hörsel och behöver din hjälp med historier/händelser om att ha en hörselnedsättning. Du som har en hörselnedsättning, är anhörig, förälder eller bara vill dela med dig av en historia är välkommen att skriva till Ingalill.

 • Tinnitus online
  Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

  Tinnitus online

  Har du oljud i huvudet som inte kommer utifrån och som stör dig i arbetet eller fritiden? Nu har du chans att träffa andra och diskutera tinnitus och framför allt diskutera lösningar som kan hjälpa dig. Samtalsgruppen kring tinnitus träffas digitalt på mötesverktyget Zoom och leds av Cathrine Forsberg som själv haft svår tinnitus sedan unga år. Träffarna är skrivtolkade.