Datum: <time datetime="2023-08-28">28 augusti 2023</time>

På gång inom hörselvården

Arbetet med att förbättra den primära hörselrehabiliteringen i Region Stockholm fortsätter på flera fronter. Vi behöver en hörselvård att lita på där fokus är på vård och inte försäljning.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i regionen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på ett system som kan ersätta Fritt val-systemet. I början av hösten ska förvaltningen redovisa sitt förslag och först därefter kommer frågor kring hur själva avtalet mellan regionen och vårdgivarna ska se ut att komma upp på bordet. 

Hörselskadades distrikt i Stockholms län har fortsatt dialog med politiker, tjänstemän och andra aktörer som är viktiga för att patienterna ska få bra hörselvård i rimlig tid som är samhällsfinansierad. En hörselvård att lita på.

Fritt val-frågan har lyfts av Kristdemokraterna i ett flertal debattartiklar. KD vill behålla systemet och deras texter har replikerats av den styrande majoriteten i Region Stockholm, som är tydliga med att de vill flytta fokus från försäljning till vård. Distriktet har också lämnat en replik, men i dagsläget kan vi inte säga om den kommer att publiceras. 

Du som är insatt får gärna sprida information om bristerna med dagens system till människor ni träffar. Hänvisa gärna till distriktets hemsida, där vi samlat information om avvecklingen av Fritt val, fakta om hörselvården och mycket annat. Föreningar kan även boka in föreläsningen ”En hörselvård att lita på” som distriktet erbjuder.

Självklart kommer distriktet att fortsätta att hjälpa patienter som vill ha stöd när de besöker hörselvården. Hör av dig till anne.sjokvist@hrfstockholm.se eller ring 0761 01 40 27.

Relaterade nyheter

 • Välkommen Jonathan!
  Datum: <time datetime="2024-04-11">11 april 2024</time>

  Välkommen Jonathan!

  På årsmötet den 27 mars 2024 valdes en ny ledamot in i styrelsen. Vår sprillans nya styrelseledamot Jonathan Lefvendahl presenterar sig här med en hälsning till alla medlemmar: Hejsan! Mitt namn är Jonathan, sedan slutet...

 • Yoga – finns platser kvar!
  Datum: <time datetime="2024-04-08">8 april 2024</time>

  Yoga – finns platser kvar!

  Hörbar och snäll yoga – det finns fortfarande några platser kvar!Med start nu på torsdag 11 april! Sedan fortsätter kursen 25 april samt 2 maj.Tid: 18.00-19.30.Gratis för våra medlemmar! Kasia Lindahl kommer tillbaka till oss...

 • Öppet hus med ”Stockholmare United – att höras och höra till”
  Datum: <time datetime="2024-04-04">4 april 2024</time>

  Öppet hus med ”Stockholmare United – att höras och höra till”

  Varje tisdag 13.00-15.00 håller vi öppet hus i lokalen på Malmgårdsvägen 63 A. Den 9 april får vi lyssna till Josefin Säfström, som är projektledare för ”Stockholmare United – att höras och höra till”. Hörselskadades...