Datum: <time datetime="2023-08-28">28 augusti 2023</time>

På gång inom hörselvården

Arbetet med att förbättra den primära hörselrehabiliteringen i Region Stockholm fortsätter på flera fronter. Vi behöver en hörselvård att lita på där fokus är på vård och inte försäljning.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i regionen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på ett system som kan ersätta Fritt val-systemet. I början av hösten ska förvaltningen redovisa sitt förslag och först därefter kommer frågor kring hur själva avtalet mellan regionen och vårdgivarna ska se ut att komma upp på bordet. 

Hörselskadades distrikt i Stockholms län har fortsatt dialog med politiker, tjänstemän och andra aktörer som är viktiga för att patienterna ska få bra hörselvård i rimlig tid som är samhällsfinansierad. En hörselvård att lita på.

Fritt val-frågan har lyfts av Kristdemokraterna i ett flertal debattartiklar. KD vill behålla systemet och deras texter har replikerats av den styrande majoriteten i Region Stockholm, som är tydliga med att de vill flytta fokus från försäljning till vård. Distriktet har också lämnat en replik, men i dagsläget kan vi inte säga om den kommer att publiceras. 

Du som är insatt får gärna sprida information om bristerna med dagens system till människor ni träffar. Hänvisa gärna till distriktets hemsida, där vi samlat information om avvecklingen av Fritt val, fakta om hörselvården och mycket annat. Föreningar kan även boka in föreläsningen ”En hörselvård att lita på” som distriktet erbjuder.

Självklart kommer distriktet att fortsätta att hjälpa patienter som vill ha stöd när de besöker hörselvården. Hör av dig till anne.sjokvist@hrfstockholm.se eller ring 0761 01 40 27.

Relaterade nyheter

  • Öppet hus – program maj-juni
    Datum: <time datetime="2024-05-04">4 maj 2024</time>

    Öppet hus – program maj-juni

    Varje tisdag 13.00-15.00 håller vi öppet hus. Så här års försöker vi träffas utomhus om det är fint väder. Då blir det parkfika i Anna Lindhs park, i närheten av vår lokal.Här är programmet fram...

  • Medlem? Uppdatera din e-post!
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Medlem? Uppdatera din e-post!

    Gå in och kolla om du har rätt kontaktuppgifter i vårt medlemsregister och uppdatera vid behov. Vi hjälper dig om du vill! Se till att framförallt e-postadressen är angiven och korrekt men även mobilnummer. Vi...

  • Seniordagen i Kungsträdgården!
    Datum: <time datetime="2024-04-30">30 april 2024</time>

    Seniordagen i Kungsträdgården!

    Välkommen att träffa oss på Seniordagen i Kungsträdgården tisdagen den 7 maj 10.00-16.00! Vi kommer, tillsammans med Hörselskadades distrikt i Stockholms län, att vara med på Seniordagen i Kungsträdgården. Välkommen till vår monter för att...