Datum: <time datetime="2022-11-11">11 november 2022</time>

Medlemsresa till Finland

Beautiful Finnish Lake photographed in the bright Scandinavian summer

Följ med på en resa till vårt östra grannland den 7-13 maj 2023. Resan går genom fagra insjölandskap och djupa skogar, över natursköna rullstensåsar och genom gamla städer.

Vi kör den gamla kungsvägen från Helsingfors till pittoreska Borgå där vi besöker skalden Runebergs hem, fortsätter till Karelen och staden Imatra vars fors Vuoksen var Finlands första turistattraktion. Resan fortsätter sedan över vackra rullstensåsen Punkaharju, vi ser världens största träkyrka i Kerimäki och i Nyslott fascineras vi av den mäktiga fästningen Olofsborg.

Vi besöker Nya Valamo kloster i Heinävesi, där vi har tid för rekreation och övernattar innan vi nästa dag fortsätter resan till Birkaland och Mänttä där vi besöker Serlachius konstmuseum. I Tammerfors möter vi mumintroll och ser Hugo Simbergs fresker i domkyrkan, i Iittala besöker vi outletbutiker och ser glasblåsare i arbete.

Vi avslutar vår resa i Finlands äldsta stad Åbo innan vi kryssar hemåt genom den vackra finska och svenska skärgården.

Hela programmet kan du ladda ner här eller hör av dig till oss så mejlar vi eller skickar på posten.
I programmet finns också alla uppgifter om priser och annat du behöver veta. Vill du få ”boka tidigt-rabatt” gäller datumet 10 december. Rabatten är 300 kronor.

Som vanligt på våra resor har vi med oss skrivtolkar och mobila hörselslingor. Resevärdar från HRF Stockholm samt Axtours resebyrå följer med. Samtliga guider på resan pratar svenska.
Vi åker till och från Finland med färja och rör oss där med egen buss.

Anmälningar och förfrågningar till Anne Sjökvist, anne.sjokvist@hrfstockholm.se eller ring 0761 01 40 27.

Relaterade nyheter

 • Förevisning av hörselhjälpmedel
  Datum: <time datetime="2022-11-28">28 november 2022</time>

  Förevisning av hörselhjälpmedel

  På tisdag, den 29 november, klockan 13-15 kommer en representant för HRF Hörteknik till oss och förevisar olika hörselhjälpmedel som väckarklockor, tv-hjälpmedel, alarm och dylikt. Passa på att komma och se vad som finns, testa och prova på, så är det lättare om du vill beställa något senare. https://hrfteknik.se/sv/webbshop/ Vi bjuder på gofika och trevliga samtal också. Välkommen!

 • Välkommen på julmingel
  Datum: <time datetime="2022-11-22">22 november 2022</time>

  Välkommen på julmingel

  Torsdagen den 15 december är du välkommen till vår julmysiga lokal, dricka glögg, äta lussebullar och pepparkakor och mingla runt med andra medlemmar. Drop in mellan klockan 14 och 18.

 • Dataträff om hörsel och hörselhjälpmedel
  Datum: <time datetime="2022-11-22">22 november 2022</time>

  Dataträff om hörsel och hörselhjälpmedel

  Torsdagen den 8 december klockan 13.30-15 ordnar vi en träff om hörsel och hörselhjälpmedel tillsammans med SeniorNet Södermalm. Du kan delta i träffen digitalt på Zoom eller på plats i lokalen Svärdet på Rosenlundsgatan 44 A.