Datum: <time datetime="2022-11-11">11 november 2022</time>

OBS! En plats kvar Medlemsresa till Finland

Beautiful Finnish Lake photographed in the bright Scandinavian summer

Följ med på en resa till vårt östra grannland den 7-13 maj 2023. Resan går genom fagra insjölandskap och djupa skogar, över natursköna rullstensåsar och genom gamla städer.

Vi kör den gamla kungsvägen från Helsingfors till pittoreska Borgå där vi besöker skalden Runebergs hem, fortsätter till Karelen och staden Imatra vars fors Vuoksen var Finlands första turistattraktion. Resan fortsätter sedan över vackra rullstensåsen Punkaharju, vi ser världens största träkyrka i Kerimäki och i Nyslott fascineras vi av den mäktiga fästningen Olofsborg.

Vi besöker Nya Valamo kloster i Heinävesi, där vi har tid för rekreation och övernattar innan vi nästa dag fortsätter resan till Birkaland och Mänttä där vi besöker Serlachius konstmuseum. I Tammerfors möter vi mumintroll och ser Hugo Simbergs fresker i domkyrkan, i Iittala besöker vi outletbutiker och ser glasblåsare i arbete.

Vi avslutar vår resa i Finlands äldsta stad Åbo innan vi kryssar hemåt genom den vackra finska och svenska skärgården.

Hela programmet kan du ladda ner här eller hör av dig till oss så mejlar vi eller skickar på posten.
I programmet finns också alla uppgifter om priser och annat du behöver veta. Vill du få ”boka tidigt-rabatt” gäller datumet 10 december. Rabatten är 300 kronor.

Som vanligt på våra resor har vi med oss skrivtolkar och mobila hörselslingor. Resevärdar från HRF Stockholm samt Axtours resebyrå följer med. Samtliga guider på resan pratar svenska.
Vi åker till och från Finland med färja och rör oss där med egen buss.

Anmälningar och förfrågningar till Anne Sjökvist, anne.sjokvist@hrfstockholm.se eller ring 0761 01 40 27.

Relaterade nyheter

 • Hösten i konstklubben
  Datum: <time datetime="2023-09-07">7 september 2023</time>

  Hösten i konstklubben

  Föreningens konstklubb har många fina aktiviteter i höst.
  Aktiviteterna är öppna för konstklubbens medlemmar och vänner. Där föranmälan krävs har konstklubbens medlemmar förtur och kölista upprättas.
  Vi brukar avrunda träffarna med att tillsammans besöka något närbeläget café.

 • Margareta Persson berättar om sina senaste böcker
  Datum: <time datetime="2023-09-05">5 september 2023</time>

  Margareta Persson berättar om sina senaste böcker

  Margareta Persson besöker oss tisdagen den 3 oktober klockan 13-15 i lokalen på Malmgårdsvägen 63A, Södermalm, och berättar om sina senaste böcker som handlar om funktionshinderrörelsen och synen på personer med funktionsnedsättning i vårt samhälle genom historien.

 • Spela bridge hos oss!
  Datum: <time datetime="2023-08-30">30 augusti 2023</time>

  Spela bridge hos oss!

  Vill du spela bridge i hörseltillgänglig miljö? Häng på HRF Stockholms bridgeklubb. Klubben passar både nybörjare och mera vana spelare. Vi spelar varje tisdag klockan 10-12 med start 19 september.