Datum: <time datetime="2022-11-11">11 november 2022</time>

OBS! En plats kvar Medlemsresa till Finland

Beautiful Finnish Lake photographed in the bright Scandinavian summer

Följ med på en resa till vårt östra grannland den 7-13 maj 2023. Resan går genom fagra insjölandskap och djupa skogar, över natursköna rullstensåsar och genom gamla städer.

Vi kör den gamla kungsvägen från Helsingfors till pittoreska Borgå där vi besöker skalden Runebergs hem, fortsätter till Karelen och staden Imatra vars fors Vuoksen var Finlands första turistattraktion. Resan fortsätter sedan över vackra rullstensåsen Punkaharju, vi ser världens största träkyrka i Kerimäki och i Nyslott fascineras vi av den mäktiga fästningen Olofsborg.

Vi besöker Nya Valamo kloster i Heinävesi, där vi har tid för rekreation och övernattar innan vi nästa dag fortsätter resan till Birkaland och Mänttä där vi besöker Serlachius konstmuseum. I Tammerfors möter vi mumintroll och ser Hugo Simbergs fresker i domkyrkan, i Iittala besöker vi outletbutiker och ser glasblåsare i arbete.

Vi avslutar vår resa i Finlands äldsta stad Åbo innan vi kryssar hemåt genom den vackra finska och svenska skärgården.

Hela programmet kan du ladda ner här eller hör av dig till oss så mejlar vi eller skickar på posten.
I programmet finns också alla uppgifter om priser och annat du behöver veta. Vill du få ”boka tidigt-rabatt” gäller datumet 10 december. Rabatten är 300 kronor.

Som vanligt på våra resor har vi med oss skrivtolkar och mobila hörselslingor. Resevärdar från HRF Stockholm samt Axtours resebyrå följer med. Samtliga guider på resan pratar svenska.
Vi åker till och från Finland med färja och rör oss där med egen buss.

Anmälningar och förfrågningar till Anne Sjökvist, anne.sjokvist@hrfstockholm.se eller ring 0761 01 40 27.

Relaterade nyheter

  • Glad sommar!
    Datum: <time datetime="2024-06-28">28 juni 2024</time>

    Glad sommar!

    Nu tar vi sommarledigt och det blir en paus i vår kommunikation. Vi är åter i augusti (digitalt) och öppnar vår lokal för medlemmar och besökare den 26 augusti! Snart kommer Språkröret i brevlådan till...

  • Tillgänglig yoga hos oss i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Tillgänglig yoga hos oss i höst

    Välkommen att delta i snäll, enkel och hörselsmart yoga – med fokus på självmedkänsla! I höst blir det en ny yogakurs för våra medlemmar med fem tillfällen. Helt kostnadsfritt! Håller i kursen gör vår populära...

  • Nytt projekt som vi stöttar
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Nytt projekt som vi stöttar

    ”Lyssna in – en inkluderande arbetsmarknad” är ett projekt som handlar om arbetsintegrering för personer som läser svenska på vuxenutbildningen och som har hörselrelaterade funktionsnedsättningar, och drivs av TalangAkademin och Vux Huddinge. Projektet går ut...