Datum: <time datetime="2023-09-05">5 september 2023</time>

Margareta Persson berättar om sina senaste böcker

Margareta Persson besöker oss tisdagen den 3 oktober klockan 13-15 i lokalen på Malmgårdsvägen 63A, Södermalm, och berättar om sina senaste böcker som handlar om funktionshinderrörelsen och synen på personer med funktionsnedsättning i vårt samhälle genom historien.

Margareta Persson är författare till flera böcker om funktionshinderhistoria. Hon har en lång bakgrund i funktionshinderrörelsen.

Hon kommer att prata om boken ”Styvsystrar- synen på kvinnor med funktionsnedsättning förr och nu”. Där visar hon hur kvinnor farit särskilt illa och hur den radikala kvinnorörelsen länge ville ha bort ”mindervärdiga” – för att sedan aktivt arbeta för funktionshinderfrågor, till att nu ha blivit nästan helt tysta. Det finns ingen trygghet i systerskapet, därför heter boken Styvsystrar.

Dessutom berättar hon om sin senaste bok ”Demokratins styvbarn- funktionshinderrörelsen under 150 år”. Funktionshinderrörelsen är stor och och de första föreningarna startade långt före andra folkrörelser på 1800-talet. Nästan alla reformer på funktionshinderområdet är det funktionshinderorganisationerna som ligger bakom. Ändå är det alldeles tyst hos historikerna om vår folkrörelse.

Föreningen bjuder på fika. Hörselslinga och skrivtolkar finns.

Välkommen till ett intressant samtal!

Relaterade nyheter

 • Hösten i konstklubben
  Datum: <time datetime="2023-09-07">7 september 2023</time>

  Hösten i konstklubben

  Föreningens konstklubb har många fina aktiviteter i höst.
  Aktiviteterna är öppna för konstklubbens medlemmar och vänner. Där föranmälan krävs har konstklubbens medlemmar förtur och kölista upprättas.
  Vi brukar avrunda träffarna med att tillsammans besöka något närbeläget café.

 • Spela bridge hos oss!
  Datum: <time datetime="2023-08-30">30 augusti 2023</time>

  Spela bridge hos oss!

  Vill du spela bridge i hörseltillgänglig miljö? Häng på HRF Stockholms bridgeklubb. Klubben passar både nybörjare och mera vana spelare. Vi spelar varje tisdag klockan 10-12 med start 19 september.

 • Språkröret nummer 3
  Datum: <time datetime="2023-08-30">30 augusti 2023</time>

  Språkröret nummer 3

  Nu har medlemstidningen Språkröret delats ut till medlemmarna. Där kan du bland annat läsa om vår hedersmedlem Hjördis som fyllde 100 år härförleden.
  Du får förstås också information om all verksamhet vi har i föreningen i höst. Hoppas att du hittar något som intresserar och att vi ses!