Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-09-09">9 september 2020</time>

Årsmöte och höstmöte söndagen den 18 oktober

Detta exceptionella år har HRF Stockholm sina två medlemsmöten, årsmöte och höstmöte, på samma dag, söndagen den 18 oktober.

Vi hann inte genomföra årsmötet i våras innan coronapandemin slog till och nu har vi skjutit fram det så länge det bara går. Medlemmarna kan delta både fysiskt i den stora Z-salen i ABF-huset på Sveavägen 41 eller digitalt hemma.

Detta kräver en hel del förberedelser för att fungera och därför ber vi dig att anmäla dig  till mötesdagen så fort du vet om du kan komma, och om du vill delta på plats eller digitalt. Allra senast den 9 oktober vill vi ha in anmälan per e-post till kansli@hrfstockholm.se eller genom att ringa till 08-462 24 30.

Vi hoppas förstås att läget stabiliserar sig till dess och att rekommendationerna från myndigheterna ska lätta. Läs ordförande Anna Quarnströms text om hur vi tänker nedanför annonsen.

Varmt välkommen!

Ladda ner en pdf av kallelsen genom att trycka på bilden.

Medlemsmöten med hängslen och livrem

Vi hatar Corona. Låt oss bara få det konstaterat så här direkt. Att pandemin har förändrat hur vi lever våra liv är att uttrycka det milt.
De av oss som undkommer smittan med livet i behåll påverkas vi med. I grunden och i det mest banala. Som i att årsmöte och medlemsmöte (höstmöte) inte kan genomföras så som tänkt.
En förening behöver sina medlemsmöten. De är själva grundförutsättningen för en fungerande medlemsstyrd organisation. Och självklart ska också vi ha möten även i år men i lite annorlunda form.

Efter många våndor är det nu bestämt att årsmötet 2020 genomförs i ABF:s största sal samt också digitalt för dem som inte kan eller vill delta fysiskt.
Det har inte varit något lätt val. Men vi har kommit fram till att det är det bästa av de alla i varierande grad otillfredställande alternativ som finns.

Att göra som en del organisationer och hålla årsmöte via post (till exempel PRO Stockholm) ser vi som otänkbart mot bakgrund av det stora antal motioner och frågor som väckts inför vårens inställda årsmöte. Ett årsmöte utan förutsättningar till dialog och frågor skulle leda till att året 2019 stod obearbetat och därmed att syftet med årsmötet inte uppfylls.
Att bara ses fysiskt exkluderar en del av våra medlemmar och att bara ses digitalt likaså. Vi kör med både hängslen och livrem alltså. Vi vill ju att de som vill delta också kan göra det.

Men säkerheten då? Hur ska vi kunna ses säkert? Vi kommer givetvis att vidta alla tänkbara säkerhetsåtgärder inför mötet.
På HRF Stockholms årsmöte den 18 oktober 2020 är avstånd obligatoriskt och vi tillhandahåller munskydd och handsprit. Den som känner sig krasslig stannar hemma eller deltar digitalt.
För att vi ska kunna anpassa den enorma lokalen och logistiken är vi också tacksamma om man meddelar kansliet på förhand om man kommer att närvara.
Varje medlem som infinner sig är förstås röstberättigad och välkommen, men speciellt detta år hoppas vi på föranmälan. Det handlar om allas vår säkerhet.
Kallelse till och information om årsmöte och medlemsmöte finns i tidningen på sid 13 och på vår hemsida.

Med en stilla förhoppning om att ni alla mår bra och att vi kan ses i höst,
Anna Quarnström
ordförande

Relaterade nyheter

  • Välkommen till årsmötet!
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2024-03-13">13 mars 2024</time>

    Välkommen till årsmötet!

    Nu finns alla handlingarna för årsmötet 2024 att ta del av på hemsidan. Varmt välkommen till vårt årsmöte onsdag 27 mars 18.00-21.00 i lokalerna på Malmgårdsvägen 63 A. Glöm inte att anmäla dig för serveringens...

  • Är du en inbetweener? Häng med på våra digitala träffar
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-04-21">21 april 2022</time>

    Är du en inbetweener? Häng med på våra digitala träffar

    Hörselskadade i åldern 18-40 år träffas digitalt ungefär varannan vecka i samtalsgrupp på Zoom. Nästa träff är måndag 25 april klockan 18-20. Länken hittar du här nedan.

  • Styrelsen 2022-23
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-03-30">30 mars 2022</time>

    Styrelsen 2022-23

    Det här är HRF Stockholms nya styrelse som valdes på årsmötet den 26 mars.
    Från vänster i bilden: Christer Nygren (ny ledamot), Dorota Kuczynska (ny ledamot), Niklas Wikman (ny ordförande), Louise Edlund (ny viceordförande), Jan Lamby (ledamot), Anne-Marie Persson (ledamot), Jan-Åke Danielsson (kassör).