Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2018-11-22">22 november 2018</time>

Dags att anmäla sig till teckenspråks- och TSS-kurser i vår

Tycker du eller någon i din närhet att det är svårt att höra, och skulle vilja lära er hur man lätt kan kommunicera via tecken? Nu finns chansen till teckenspråk i Linköping och TSS i Norrköping.

Nu pågår planering för fullt inför vårens teckenspråks- och TSS-kurser. Oavsett om du vill kunna förmedla hela budskapet visuellt och förstå teckenspråkets grammatik, eller om du är intresseras av att kunna teckna som stöd samtidigt som du talar så kan du hoppa på kurser med oss i HRF Östergötland och våra lärare från I-Kompetenta-Händer.

Vi försöker starta olika grupper beroende på intresse och resurser. För teckenspråk, som vi räknar med är på måndagkvällar i Linköping, är du välkommen att anmäla dig via vårt anmälningsformulär för teckenspråk. För TSS i Norrköping, anmäler du dig via anmälningsformuläret för TSS.

Uppdatering: TSS kommer den här terminen att vara på tre lördagar kl 10 – 16 inkl 1 timmes lunch. Datum för träffarna är 9/3, 6/4 och 18/5. 

Kurserna har hittills till största del finansierats av region Östergötland, och den egna deltagaravgiften har tidigare år varit 500 kr per termin.

Relaterade nyheter

  • Första numret av Östergyllen 2022
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-09">9 februari 2022</time>

    Första numret av Östergyllen 2022

    Vad händer i HRF Östergötland nu när coronarestriktionerna börjar släppas? Läs om alla aktiviteter i senaste Östergyllen. Östergyllen-arkivet

  • Meniéreträff 23 mars (notera nytt datum)
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-01-17">17 januari 2022</time>

    Meniéreträff 23 mars (notera nytt datum)

    Meniéreträff är det den 23 mars. Notera ändringen av dag jämfört med de som stod i Östergyllen. Efter en lång period av restriktioner och inställda möten är det dags att återigen ses för en Menièreträff....

  • Regelboken för primär hörselrehabilitering uppdaterad
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-12-02">2 december 2021</time>

    Regelboken för primär hörselrehabilitering uppdaterad

    Regelboken definierar uppdraget för de mottagningar som bedriver hörselvård i region Östergötland för personer 20 år och äldre med lätt till måttlig hörselnedsättning. Patienter med grav hörselnedsättning eller speciella diagnoser/behov tas om hand inom den...