Datum: <time datetime="2023-10-30">30 oktober 2023</time>

Distriktsmöte genomfört

Lördagen den 28 oktober genomfördes Hörselskadades distrikt Västra Götaland sitt distriktsmöte. Syftet med mötet är att ge föreningarna möjlighet att komma med inspel på distriktets verksamhetsplan och budget för kommande år.

Vi träffades fysiskt i Göteborg på Scandic Crown och det fanns representation från åtta och distriktets nio aktiva föreningar.

Vi inledde dagen med en dialog om verksamhetsplan och budget tillsammans med information om hur distriktet jobbar och med inspel från Eivor Johansson som sitter i Förbundsstyrelsen. Det som framförallt diskuterade handlade om medlemsrekrytering, hur kan föreningarna och distriktet hjälpas åt att nå ut till fler. Vi hade också en dialog om vilande föreningar och hur distriktsstyrelsen i större utsträckning medlemsrekryterar i syfte att gynna aktiva föreningar så att medlemmar ser det vi faktiskt gör istället för att i nuläget lägga mycket energi på att återuppliva föreningar som är vilande, där det är tydligt att de medlemmar som finns inte vill driva förening i nuläget.

Efter det berättade Thomas Hagman om sin pilgrimsvandring längs Camino de Compostela (Vägen till Compostela). Han beskrev landskapets skiftande natur, och att det är möjligt för alla åldrar att gå denna led. Längs vägen får man möjlighet att både reflektera mycket på egen hand men också få många vänner och berättelser från andra som vandrar leden samtidigt. Han visade bilder och berättade med inlevelse om sin upplevelse.

Vi fortsatte sedan dagen med gemensam lunch för att slutligen prata om ”AI textning som fenomen och personligt hjälpmedel” med Mohammed Shakrah från Svensk skrivtolkning AB som på ett pedagogiskt sätt visade vad AI är och hur vi kan använda det både som hjälpmedel för att skapa texter, men också hur skrivtolkar använder AI och att det nu finns appar som kan automattexta konversationer mellan människor.

Relaterade nyheter

  • Årsmöte HRF distr västra Götaland 20 april
    Datum: <time datetime="2024-04-20">20 april 2024</time>

    Årsmöte HRF distr västra Götaland 20 april

    Idag hade vi vårt distriktsårsmöte på Folkets Hus i Trollhättan. Alla föreningar var representerade. Elliot Blixt, en ung politiker från Trollhättan, höll i årsmötes förhandlingen och före lunch hade vi besök av Milijana Malmberg, som...

  • Årsmöte HRF Ulricehamn
    Datum: <time datetime="2024-04-09">9 april 2024</time>

    Årsmöte HRF Ulricehamn

    24 mars Vår distr.ordförande tillika kontaktperson för Ulricehamn var på deras årsmöte den 24 mars och då Leif Hidgård blev ny ordförande efter Kristina Wilhelmsson.”