Datum: <time datetime="2024-04-09">9 april 2024</time>

Uppskattad föreläsning av Mimmi Werner

Hrf  Umeå inbjöd överläkare Mimmi Werner, öron, näsa,halskliniken till en uppskattad föreläsning den 21 mars 2024 i Funktionsrätt lokaler, Mariehems centrum

CI- gruppen som bildades 2023 har I Hrf: régi haft ett antal intressanta evenemang kring vad som påverkar vår hörsel.

Innerörat består av hörselsnäckan och balansorganet. Hårceller registrerar ljud och balansintryck.
Inuti hörselsnäckan och balansorganet finns sinnesceller som kallas hårceller. Hårcellerna tar emot  ljud och balans och skickar vidare informationen till hjärnan genom  hörsel – och balansnerven.
Dr Werner berättade om sin forskning om återskapandet av hårceller. Hon beskrev de olika skeden och de tester hon gjort på celler samt visade bilder och resultat av forskningen. Utifrån det vi fick se och höra kunde vi förstå att deras slutrapport gett positiva resultat som är grundläggande för en skadad hörsel. Det återstår en hel del innan allt är i mål men forskningsresultatet gav oss hopp!
Efter en uppskattad föreläsning bjöds det på kaffe och gott fikabröd.
Ulla S Persson ansvarar för program för CI- gruppen i Umeå. Gruppen träffas och fördjupar sig i CI-frågor.
Du som har ett implantat och vill gå med i vår grupp är välkommen som medlem. På Hrf:s hemsida hrf.se/umea hittar du kommande program och hur du anmäler dig!

Relaterade nyheter

  • BLI VÄN MED DIN HÖRAPPARAT
    Datum: <time datetime="2024-04-24">24 april 2024</time>

    BLI VÄN MED DIN HÖRAPPARAT

    Anmäl dig genom att kontakta Roland Nilsssong.s.roland.nilsson@gamil.com BLI VÄN MED DIN HÖRAPPARAT Jag söker dig som vill bli vän med din hörapparat Det finns säkert medlemmar som ställer sig frågan. Jag tänker starta med en...

  • Digitala seniortorget
    Datum: <time datetime="2024-04-01">1 april 2024</time>

    Digitala seniortorget

    Hej Nu kan ni hitta en länk till Digitala seniortoget på Umeå Hrf hemsida välj Om oss/ Länkar till andra organisationer. På Digitala seniortoget annonserar föreningar, kanske du hittar något intressant.