Datum: <time datetime="2022-12-28">28 december 2022</time>

Hörslingor

Det finns olika typer av hörslingor. Här skall jag kort redogöra för två olika typer, fast och portabel hörslinga samt vad vi bör göra för att ta del av dem.

Detta är den skylt som finns för fasta slingor. En fast slinga är inbyggd i golvet och finns i kyrkor och samlingssalar. Vi kan ta del av denna genom att lägga vår hörapparat i T-läge.

Det här är den andra typen av hörslinga som kallas för portabel hörslinga. Denna portabla halsslinga måste hämtas ut i garderob eller annat annonserat utlämningsställe.

Slingan är inställd med det nummer som gäller för lokalen, av personal som lämnar ut slingan. Ändra inte numret. Volymen kan däremot vara bra att ställa in. Viktigt att ställa frågan till personalen som lämnar ut slingan om du är osäker hur volymen ställs in.

Som ni ser är det inte så lätt att se skillnad på olika typer av slingor. Det är texten som skiljer. Därför bör vi med hörselproblem kontrollera vilken typ av slinga som gäller för respektive event vi besöker. Det kan även förekomma övriga skyltar. Därför är det viktigt att vi är uppmärksamma och hör av oss om vi är osäkra så att vi har hämtat ut bärbar hörslinga om så behövs.

Det kan vara bra att ta för vana att i samband med deltagande i ett event, föreläsning eller musik föreställning meddela behovet av hörhjälpmedel.

Relaterade nyheter

  • Kallelse Årsmöte
    Datum: <time datetime="2024-02-20">20 februari 2024</time>

    Kallelse Årsmöte

    KALLELSE​ HRF Umeå kallar tillårsmöte torsdagden21marskl 18.Det gårbra att delta på plats eller digitalt.Handlingarna kommer att skickas ut digitalt i samband med inbjudan till mötet. Det kommer också att finnas utskrivna på plats den dagen.Du...

  • Kvanne och Mag- och tarmföreningen i Västerbotten
    Datum: <time datetime="2024-02-13">13 februari 2024</time>

    Kvanne och Mag- och tarmföreningen i Västerbotten

    Här kommer en inbjudan från Kvannemottagningen och Mag-och tarmföreningen i Västerbotten Inbjudan till panelsamtalet ”Kvinnliga pionjärer i abstrakt konst” 7 mars kl 18:30i Ordenshuset i Umeå (Skolgatan 48). Här ger vi några förklarande ord till...