Datum: <time datetime="2024-07-05">5 juli 2024</time>

Ha en fin och hörselsmart sommar!

Foto: Eva Svanström

Hörselskadades distrikt i Stockholms län önskar alla en riktigt glad och hörselsmart sommar!

Några Hörselsmarta sommartips:

  • Lyssna på dig själv. Sätt dig på bryggan, under äppelträdet eller på en annan lugn plats och fundera över: När och hur mår du bra? När blir det svårt att kommunicera? När fungerar det bra? Skriv ner dina tankar – kartlägg dig själv! Kanske blir det då lättare att se vad du själv kan göra något åt och vad du behöver hjälp med. Kanske kan det bli början på en hörselsmart plan för ditt liv?
  • Ta samtalspauser. Ta semester från prat och konversationer då och då. Låt hjärnan slippa pussla ihop vad som sägs. Låt kroppen vila från anspänningen av att försöka uppfatta samtal. Förklara för andra att samtalspauser är viktiga för din hälsa och för att du ska orka. Det är inte konstigare än att det är bra att dricka vatten när man är törstig. Och kom ihåg: en tupplur gör alla gott!
  • Ta ljudpauser. Trafik, slammer, musik… Omgivningsljud är tröttande, även om vi inte pratar med någon. För många hjälper det att komma ut i naturen, bland de naturliga ljud som vår hörsel är skapad för. Sus i trädkronor, kluckande och brusande vatten med mera är dessutom jättebra maskeringsljud för tinnitus.
  • En regnig dag eller strandmys i skuggan: Vi tipsar om Distriktets inspelade föreläsningar som finns samlade på Distriktets hemsida. Till exempel Gerhard Anderssons, professor i klinisk psykologi vid Linköpings universitet, om tinnitus.

Relaterade nyheter

  • Fikaträff med samtal om hörsel 13 juni
    Datum: <time datetime="2024-05-30">30 maj 2024</time>

    Fikaträff med samtal om hörsel 13 juni

    Hörselskadades distrikt i Stockholm bjuder in till samtal om hörsel på Träffpunkten i Märsta centrum. För dig som inte tidigare har sett eller använt skrivtolk är detta ett bra tillfälle att se hur skrivtolkning fungerar....

  • Välkommen på medlemsmöte
    Datum: <time datetime="2023-11-22">22 november 2023</time>

    Välkommen på medlemsmöte

    Nu är det hög tid för höstens medlemsmöte. Styrelsen hälsar alla medlemmar välkomna till en kvällmed umgänge, förtäring och dialog kring hörsel, föreningsarbete och engagemang. På programmet: Tid: Tisdagen den 27 november kl. 17:00-18.30Plats: Malmvägen...