Datum: <time datetime="2023-10-26">26 oktober 2023</time>

Hörselveckan blev ett lyft

Årets hörselvecka är till ända och för HRF Ljungby innebar det att vi kan vila upp oss ett litet tag till den 7 nov då är det dags att medverka på den årliga ”Så funkar vi” mässan på Ljungby Bibliotek och den 14 november då vi har vårt höstmöte för alla medlemmar, på Ljunggården i Ljungby.

Årets Hörselvecka inleddes med en föreläsning av chefen för Hörselvården Barbro Frindberg. Hon föreläste om Tinnitus, anhörigperspektiv och hjälpmedel. Det blev en bra föreläsning för ca 20 deltagare från förening och allmänhet. Synd att det inte kom fler men de som kom fick lära sig mycket om dessa ämnen. Barbro är väldigt kunnig och har en stor erfarenhet med sig.

På lördagen den 21 okt testade vi hörseln på Ljungbyborna och det blev väldigt uppskattat ett 50 tal Ljungbybor hälsade på oss och ca 30 av dem hann vi kolla hörseln på. Flera som gjorde hörseltesten visade sig ha en obehandlad hörselskada.

Under de två evenemangen fick vi flera nya medlemmar och fick möjlighet att presentera oss, vilka vi är, vad vi jobbar med och vad vi kan hjälpa till med för dig som är hörselskadad.

Så årets hörselvecka blev ett lyft och det känns roligt att få vara med och arrangera dessa verksamheter.

Stort tack till alla som var behjälpliga på olika sätt!

Relaterade nyheter

  • Apphjälpare
    Datum: <time datetime="2024-04-19">19 april 2024</time>

    Apphjälpare

    HRF Ljungby har tillsammans med övriga föreningar i distriktet och Hörselvården Region Kronoberg utbildat apphjälpare. Det betyder att om du får problem med din uppkoppling hörapparat/telefon kan du vända dig till din lokala HRF förening...

  • Bli vän med din hörapparat
    Datum: <time datetime="2024-03-05">5 mars 2024</time>

    Bli vän med din hörapparat

    Första kursen är nu fulltecknad och vi kommer starta upp kursen under den andra halvan av mars. Ni som är anmälda får sms när det är dags för första träffen.

  • God Jul & Gott Nytt År!
    Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

    God Jul & Gott Nytt År!

    2023 är ett år som skänkt oss mycket glädje och inte minst så här i slutet av året. Vi har ökat medlemstalet efter ett par år av kräftgång börjar vårt arbete ge resultat. Det är...