Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2021-11-04">4 november 2021</time>

VAD SA DU? – Utbildningsdag om hörsel

VAD SA DU?

Utbildningsdag om hörsel den 2 och 3 november

Utbildningsdagar i Värnamo och Eksjö och samlade totalt över 100 friskvårds- och folkhälsoombud i pensionärsföreningar inom Jönköpings län. Utbildningen arrangerades av PRO, RPG, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna i länet.

Det finns många föreningsmedlemmar som har nedsatt hörsel, vilket påverkar det dagliga livet i hög utsträckning. Dagens program visade på vad vi kan göra i våra föreningar för att underlätta och inkludera alla i vår verksamhet?

Distriktsordförande i HRF distrikt Jönköpings län Tommy Olausson gav en sammanfattning av HRFs arbete från starten för hundra år sedan fram till våra dagar.

Birgitta Eriksson och Susanna Nyander från Hörselhabiliteringen i Region Jönköpings län presenterade regionens hörselvård, hörhjälpmedel, kommunikationsstrategier samt informerade om skrivtolkning.

På eftermiddagen fick vi ta del av två personliga erfarenheter av hörselsvårigheter. Helen Olausson berättade sina erfarenheter och resan till hörselnedsättning via Ménières sjukdom och tinnitus.

Carsten Berglund berättade om hur det var att mista hörseln vid 23 års ålder och olika skeden i livet fram till att mista hörseln helt och därefter få Cochlea Implantat och därmed få möjlighet att höra med hjälp av tekniska hjälpmedel.

Dagen avslutades med ”Upplevelser i naturen” med fotograf Ola Högberg från Fristad som visade bilder och berättade om den fantastiska naturen i Tiveden.

Relaterade nyheter

  • Bussresa till Göteborg
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-01-20">20 januari 2022</time>

    Bussresa till Göteborg

    Vi åker till Göteborg söndagen den 6 mars och deltar i Bingolotto’s livesändning på TV4 Hörselskadades förening och Diabetesföreningen gör åter en gemensam bussresa. Pris: 200 kr och då ingår bussresa, bingolott, duttpenna, räk- eller...

  • Julhälsning
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-12-19">19 december 2021</time>

    Julhälsning

    Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i HRF distriktet i Jönköpings län önska medlemmar, föreningar och sympatisörer En God JUL och ett GOTT NYTT ÅR 2022

  • Ny intressegrupp
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-09-16">16 september 2021</time>

    Ny intressegrupp

    Tinnitus-samverkan mellan Hörselskadades distrikt i Östergötland, Kalmar och Jönköpings län. Tinnitusgruppen arbetar för att kunna starta självhjälpsgrupper ute i distriktens föreningar i form av cirklar. Samarbete finns med den fördjupade hörselvården i Östergötland och professor...