Datum: <time datetime="2024-06-20">20 juni 2024</time>

Mycket intressant föredrag om Fullerstas historia

Åke Blomqvist från Huddinges hembygdsförening berättade om Fullerstas historia och om hur Fullersta har förändrats genom tiderna.

Åke kunde verkligen sin historia. Han visade många gamla fina bilder från förr. Han berättade vilka som bott i välkända byggnader, vad det hade varit för affärer som inhysts, varför en byggnad kallades för ”blodpuddingen” med mera.

Många hummade igenkännande när vissa av traktens personligheter kom på tal. Någon rös när bilden av en lokalt känd läkare från förr visades, ”usch han gav mig sprutor, det tyckte jag som barn inte om”!

Han berättade om sin bok om Fullersta som han nu äntligen fått klart, se mer på Huddinge Hembygdsförening här

Åke berättade om hur det såg ut utanför tågstationen. Fullt med cyklar! ”Var ställde jag min cykel” är verkligen en relevant fråga. Resenärerna brukade även ställa in sina stövlar i stationshuset- och de stod kvar när de skulle hem!

Under fikapausen blev det mycket gemytligt prat och diskussioner.

Huddinge Förenings ordförande Richard Baltander berättade lite om Föreningens planer framöver. Styrelsen tänker lära sig mer om ”slingkollen” i syfte att bli mer aktiva i att se till att kommunens lokaler har fungerande slinga.

Medlemmar får gärna berätta om det finns någon slinga som inte fungerar. Om det är någon som skulle vilja vara slingkollare, som inte är svårt alls, speciellt om man har egen hörapparat, kontakta styrelsen. Vi välkomnar alla som vill hjälpa till.

Richard berättade även lite om kommunens rivnings- och byggnadsplaner i nuvarande lokalen.

Styrelsen hoppas att deltagarna blev mer nyfikna på Fullersta och slog ett slag för de två fikaträffarna på Fullersta gård de har planerat in. Se mer information i hemsidans kalender.  

Relaterade nyheter

  • Caféträff på Café Spröd 29 juni och 17 augusti
    Datum: <time datetime="2024-06-28">28 juni 2024</time>

    Caféträff på Café Spröd 29 juni och 17 augusti

    Med anledning av föreläsningen om Fullerstas historia provar styrelsen att ha caféträffar på Café Spröd som finns på Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18.Där kan man även passa på att se på konstutställning, bland annat om...

  • Trevlig Midsommar
    Datum: <time datetime="2024-06-19">19 juni 2024</time>

    Trevlig Midsommar

    önskar styrelsen för HRF Huddinge

  • Medlemsträff med föredrag om Fullersta historia
    Datum: <time datetime="2024-06-12">12 juni 2024</time>

    Medlemsträff med föredrag om Fullersta historia

    Huddingeföreningen bjuder in till en mysig medlemsträff den 18 juni mellan 14.00-16.00. Åke Blomqvist från Huddinges hembygdsförening kommer och berättar om hur Fullersta har förändrats genom tiderna. Adressen som vår föreningslokal ligger på är Fullerstatorget,...