Datum: <time datetime="2024-07-04">4 juli 2024</time>

Ha en skön och hörselsmart sommar!

Foto: Eva Svanström

Vi i HRF Huddinge önskar er en glad och hörselsmart sommar! Vi ses väl på Café Spröd på Fullersta Gård den 17 augusti!

Några Hörselsmarta tips:

  • Lyssna på dig själv. Sätt dig på bryggan, under äppelträdet eller på en annan lugn plats och fundera över: När och hur mår du bra? När blir det svårt att kommunicera? När fungerar det bra? Skriv ner dina tankar – kartlägg dig själv! Kanske blir det då lättare att se vad du själv kan göra något åt och vad du behöver hjälp med. Kanske kan det bli början på en hörselsmart plan för ditt liv?
  • Ta samtalspauser. Ta semester från prat och konversationer då och då. Låt hjärnan slippa pussla ihop vad som sägs. Låt kroppen vila från anspänningen av att försöka uppfatta samtal. Förklara för andra att samtalspauser är viktiga för din hälsa och för att du ska orka. Det är inte konstigare än att det är bra att dricka vatten när man är törstig. Och kom ihåg: en tupplur gör alla gott!
  • Ta ljudpauser. Trafik, slammer, musik… Omgivningsljud är tröttande, även om vi inte pratar med någon. För många hjälper det att komma ut i naturen, bland de naturliga ljud som vår hörsel är skapad för. Sus i trädkronor, kluckande och brusande vatten med mera är dessutom jättebra maskeringsljud för tinnitus.
  • En regnig dag eller strandmys i skuggan: Vi tipsar om Distriktets inspelade föreläsningar som finns samlade på Distriktets hemsida. Till exempel Gerhard Anderssons, professor i klinisk psykologi vid Linköpings universitet, om tinnitus.

Relaterade nyheter

  • Caféträff på Café Spröd 29 juni och 17 augusti
    Datum: <time datetime="2024-06-28">28 juni 2024</time>

    Caféträff på Café Spröd 29 juni och 17 augusti

    Med anledning av föreläsningen om Fullerstas historia provar styrelsen att ha caféträffar på Café Spröd som finns på Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18.Där kan man även passa på att se på konstutställning, bland annat om...

  • Mycket intressant föredrag om Fullerstas historia
    Datum: <time datetime="2024-06-20">20 juni 2024</time>

    Mycket intressant föredrag om Fullerstas historia

    Åke Blomqvist från Huddinges hembygdsförening berättade om Fullerstas historia och om hur Fullersta har förändrats genom tiderna. Åke kunde verkligen sin historia. Han visade många gamla fina bilder från förr. Han berättade vilka som bott...

  • Trevlig Midsommar
    Datum: <time datetime="2024-06-19">19 juni 2024</time>

    Trevlig Midsommar

    önskar styrelsen för HRF Huddinge