Om oss

Hörselskadades förening i Hässleholm (HRF) bildades den 21 november 1967 av Gunvor och Lennart Bladh. Båda var verksamma inom politiken och äldrevården, de var även aktade personer i staden och mycket omtyckta.

HRFs vision är, ett samhälle där alla med hörselnedsättning kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Att inte bli diskriminerade för sin funktionsnedsättning.
Du är välkommen till oss oavsett vilket funktionshinder du än har. Cochlea-implantat blir allt vanligare då hörselskadorna blir allt svårare, många går i dag med tinnitus, suset eller tjutet i öronen, eller är du ljudöverkänslig. Du har kanske även Miniér? Hos oss träffar du likasinnade och här kan du samtala om dina problem. Är du förälder eller nära anhörig är du också välkommen.
Att lära sig TSS (tecken som stöd) tycker vi är en självklarhet. Det gäller även för de som inte är hörselskadade, ett kommunikations sätt mellan hörande och hörselskadade.

Målet för vår arbete är ett samhälle där landets över en och en halv miljon hörselskadade respekteras som individer och får stöd efter behov. Ett samhälle där alla hörselskadade kan vara fullt delaktiga på sina villkor. Vi är en del av Hörselskadades Riksförbund (HRF).

Välkommen som medlem!

Batteriförsäljning

Vi säljer batterier i samband med våra medlemsträffar på Senioren, Tingshusgatan 2.

TSS – tecken som stöd

Är du intresserad av TSS ”Tecken Som Stöd” ? Två torsdagar i månaden träffas vi , mellan kl. 09.00 – 11.45.

TSS är ett kommunikations sätt mellan hörande och hörselskadade.

Vår expedition;
Senioren, Anhörig & Pensionärscentra,
Tingshusgatan 2.
Du hittar vårt kontor till höger, rum nr.5Du kan följa oss i Norra Skåne under föreningsinfo, Där kan ni se när vi har våra medlemsträffar, vi annonserar helgen före. Även i vårt medlemsblad kan du se vilka aktiviteter vi har under året.