Datum: <time datetime="2022-07-24">24 juli 2022</time>

MINISTUDIECIRKLAR

I samarbete med ABF

ABF

12 SEPTEMBER
•HRF-SURFARNA— PETER JEPPSSON
20 OKTOBER
•BLI VÄN MED DIN HÖRAPPARAT— KRISTINA HOLMQVIST
17 NOVEMBER
•HEMBEREDSKAP— ROLF WIMHED
12 JANUARI
•ATT SKYDDA SIG MOT BEDRÄGERIER

Kort information om minicirklarnas innehåll:

HRF Surfarna är en minicirkel som visar vad Du kan använda din mobiltelefon och/eller surfplatta till. Deltagarna tar med sin egen mobiltelefon eller surfplatta.

Du får lite inblick i allt Du kan använda de digitala verktygen till.

Som exempel kan nämnas:

Surfa på HRFs hemsida, olika bankärenden, skicka sms och mail, googla på internet mm. VMA vad är det och hur får man det till sin mobiltelefon? Cirkeldeltagarna bestämmer själva vad de anser att de vill veta mer om.

Ledare är Peter Jeppsson som arbetar på ABF med just digitala cirklar.

Bli vän med din hörapparat är en minicirkel som vill att du ska bli mera bekväm med din hörapparat.

Känner du att du inte kan använder din hörapparat på bästa sätt? Svårt att byta batterier? Svart att byta filter? Hur ändrar du olika lägen på din hörapparat? Ligger din hörapparat i byrålådan? Har du andra funderingar eller helt enkelt vill veta mer om alla finesser en hörapparat har?

Då ska du anmäla dig till denna minicirkel!

Ledare är Växjö Kommuns hörselinstruktör Kristina Holmkvist. Kristina kommer också att berätta om sitt arbete som hörselinstruktör.

Hemberedskap är en minicirkel som ger deltagarna råd om hur vi klarar oss om ovädret kommer eller vid långvariga strömavbrott tex. Har vi rätt saker hemma för att klara oss ett par dygn? Hur fixar vi mat vid strömavbrott? Är mobiltelefonen laddad? Hur laddar man den? Om det blir mycket snö? Hur får vi information vid olika kriser? VMA- håll dig informerad om läget.

Ledare är Rolf Wimhed som är specialist på hemberedskap.

Att skydda sig mot bedrägerier, varje dag hör vi om människor som är utsatta för olika bedrägerier. Hur ska du skydda dig bäst? Vem eller vad kan du lita på?

Denna minicirkel är till för att ge deltagarna tips och råd för att förebygga att bli utsatt för bedrägerier i hemmet, i den offentliga miljön eller på Internet? Hur gör du om någon försöker få dig att lämna känsliga uppgifter eller få dig att köpa en vara eller tjänst som du egentligen inte vill ha? En minicirkel för alla.

Ledare kommer från Polismyndigheten. De vet att bedrägerier mot framför allt äldre är ett stort problem. Dessutom svåra att klara upp.

Mer information om cirklarna får du av Gudrun. Anmälan till en eller flera cirklar gör Du till Gudrun Tel 070 54 26802 eller vaxjo@hrf.se

Relaterade nyheter

  • HÖRSELVECKAN 2023
    Datum: <time datetime="2023-10-09">9 oktober 2023</time>

    HÖRSELVECKAN 2023

    Aktiviteter under Hörselveckan 2023 i Ljungby, Alvesta och Markaryd HRF Uppvidinge 16/10 15:00-17:00 Församlingshemmet i Åseda Audionom Daniel Nilsson och hörseltekniker Joakim Franzén berättar om hjälpmedel, tinnitus och anhörigperspektivet. HRF:s hörseltest. Skrivtolkning beställd. Förfriskningar HRF...

  • LÄTTLÄST BOKMÄSSA
    Datum: <time datetime="2023-10-02">2 oktober 2023</time>

    LÄTTLÄST BOKMÄSSA

    Onsdag 18/10 kl. 10-15, Växjö konsthallTa del av lättlästa böcker och annat material skrivet på lättläst.Prova VR-glasögon, lyssna på berättelser och inspireras i höstmörkret.Det blir bokbord med intressanta, roliga och spännande teman.Mässan är gratis, välkommen!Läs...

  • ANHÖRIGVECKAN 2023
    Datum: <time datetime="2023-10-02">2 oktober 2023</time>

    ANHÖRIGVECKAN 2023

    HRF-Växjö som en del av HSV delar härmed information om kaviteter under anhörigvecka 2023 Länk till progammet i PDF: https://hrf.se/vaxjo/nyheter/anhorigveckan-2023/ PROGRAM ANHÖRIGVECKAN 2–6 oktober 2023 Anhörigveckan i Växjö Måndag 2 oktober, klockan 13.00–16.30 Invigning av...