Datum:

Lyckat 60-årsjubileum i Karlsborg

Hörselskadades Förening, HRF Hjo-Karlsborg firade sitt 60-årsjubileum lördagen den 21 september på Kanalhotellet i Karlsborg.

Ordföranden Barbro Widerström hälsade gästerna välkomna.

Lämnade sedan över till dagens underhållare som var kryssningsvärden Sören Strid som spelade elgitarr och dragspel, sjöng kända låtar på både svenska och engelska, som framfördes medryckande och en stor portion humor vilket fick deltagarna att hänga med.

Sören i full fart!

Till stor hjälp var de två skrivtolkarna från Habilitering och Hälsa Tolk, som presenterade texterna till musiken samt även det talande ordet på bildskärm så alla kunde vara med även vid svår hörselnedsättning.

Så började den välsmakande maten att serveras vid borden och dagens trerättersmiddag intogs.
Barbro informerade lite om hörsel, att det i Sverige finns 22 distrikt och cirka 200 föreningar, där vi tillhör distrikt Skaraborg med 7 föreningar, varav vår förening är en och den startades1964 i Hjo, men efter några år kom Karlsborg med i densamma.
Representanter för distriktet och föreningarna i Norra Skaraborg, Lidköping och Tidaholm uppvaktade med tal, presenter och blommor!

Presenter överlämnades av föreningarnas ordförande

Så var det dags att lösa några kluriga frågor, såsom ”Vad vet Du om Västergötland”, vilka är ”landskapsblommorna” och ”månads stenarna”.

Därefter förrättade sekreteraren Stig Kylén dragningen på lotteriet som alla fått en gratis lott i. Många fina vinster delades ut.    
            

Även styrelsen i Hjo-Karlsborg tackade Barbro med blomma och presentkort för allt arbete med detta 60-årsjubilum!
Efter detta smakade det bra med kaffe och tårta innan deltagarna begav sig hemåt efter en lyckad eftermiddag – kväll på anrika Kanalhotellet!

Barbro och Stig

Relaterade nyheter

  • Nu vet vi hur en audionom jobbar…
    Datum:

    Nu vet vi hur en audionom jobbar…

    Bristen på audionomer i större delar av landet är ett faktum. Detta har lett till dagens alldeles för långa väntetider på Hörcentralerna.Vi funderade på vad vi kunde göra för att popularisera audionomyrket. Vi kontaktade vård...

  • Härlig musik och supergoa kakor
    Datum:

    Härlig musik och supergoa kakor

    HRF Skövde-Tibro har sett en bejublad musikföreställning ”Kaffetankar” på Frejasalen, med en väl fungerande hörslinga, i Skövdes vackra Kulturhus..En fantastisk upplevelse med otroligt duktiga artister Med Erica Wendt, sång, och Henrik Mossberg, piano.”Tänk att få...

  • Festligt med HRF Skaraborg
    Datum:

    Festligt med HRF Skaraborg

    Lördagen 25 augusti hölls det fest med medlemmar i HRF Skaraborg. Drygt 200 medlemmar från de olika Skaraborgsföreningarna, hade hörsammat inbjudan till festen i Jubileumsteatern på Karlsholme i Mariestad. Distriktets ordförande Agne Fröjd hälsade välkommen...