Datum: <time datetime="2023-05-18">18 maj 2023</time>

Borlänge årets inspiratörer på Förbundsmötet

15 av 22 distrikt var representerade på årets första förbundsmöte under två dagar på förbundskansliet i Kista.

Lördagen handlade bl a om ekonomisk redovisning, där förbundsordförande Mattias Lundekvarn kunde konstatera att läget är något kärvt och att nödvändigheten av att öka insamlade medel och rekrytera flera medlemmar är prioriterade områden.

Nästa på dagordningen var rapporter från distrikten när det gäller intressegrupper. Mötet konstaterade att det går att bilda intressegrupper av många slag, inte bara de hörselrelaterade som Tinnitus, CI osv, vilka det finns i de flesta distrikt. Varför inte en intressegrupp för hörselskadade golfspelare?

Lördagen avslutades med en superb middag på hotell Scandic Victoria Tower.

Söndagens möte startade med rapporter om verksamheten från respektive distrikt. Att det pågår en febril verksamhet ute i distrikten fick vi konstaterat. Ett stort antal ideella eldsjälar ser till att hålla HRF-andan på topp.

Förbundet utser varje år ” Årets inspiratör”. Här uppmärksammas distrikt, eller förening, som utmärkt sig med nytänkande och god medlemsvård. Till årets inspiratör utsågs och belönades HRF Borlänge.

Glada pristagare. Gunnel Ivarsson, sekreterare, och Marianne Cronberg Willman, ordförande för HRF Borlänge, fick ta emot diplom, blommor och 10 000 kronor från HRFs förbundsordförande, Mattias Lundekvam i helgen.

Vi gick vidare med information, tips och idéer gällande medlemsvärvning.
Här var det en mycket livfull diskussion om vägen till att rekrytera flera till vår verksamhet. Bl a lyftes en idé om att erbjuda en ny medlem tre månaders avgiftsfritt medlemskap, för att pröva på och ta del av våra aktiviteter och inte minst kunna läsa vår eminenta tidning Auris.
Efter en smaklig lunch drog Sarah Gühne m fl igång informationen om den aktuella kampanjen Va´sa-loppet. Många lag var redan anmälda och slantar strömmar in. Hela avslutade med en kort promenad i loppets anda.
Läs om kampanjen här

Avslutningsvis konstaterades att det varit ett givande möte och där många nya kontakter mellan distrikten skapades.
Ett stort tack till Förbundsstyrelsen och personal för ett väl genomfört arrangemang.

Relaterade nyheter

  • Årsmöte med utdelning av Förtjänsttecken
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Årsmöte med utdelning av Förtjänsttecken

    Distriktets årsmöte 2024 på Vara Folkhögskola samlade 35 engagerade deltagare.Mötet inleddes med parentation för medlemmar som avlidit under året.Till ordförande för mötet valdes rutinerade Ola Wirtberg och som sekreterare vår egen eminenta Eva Löfquist Beglert....

  • Årsmöte 2024
    Datum: <time datetime="2024-03-10">10 mars 2024</time>

    Årsmöte 2024

    KALLELSE TILL ÅRSMÖTE
    Lördagen den 13/4 2024 kl. 9.30 på VARA folkhögskola. Se inbjudan

  • Hörselvårdsfilmer från HRF Stockholm
    Datum: <time datetime="2024-03-06">6 mars 2024</time>

    Hörselvårdsfilmer från HRF Stockholm

    Mycket informativa filmer om hörsel. Här är länken