Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2017-01-14">14 januari 2017</time>

Verksamhetsberättelse för HRF Sävsjö 2016

Verksamhetsåret närmar sig sitt slut. Det här är den verksamhetsberättelse, som medlemmarna har att ta ställning till vid årsmötet i februari:

Styrelsens sammansättning: Ordförande, sex ordinarien ledamöter samt en suppleant. Därutöver en revisor.

Medlemsutveckling: 2015-12-31 fanns det 37 medlemmar. 2016-12-31 har antalet ökat till 55 medlemmar. En ökning med 21 medlemmar. En medlem har avgått och två medlemmar har avlidit.

Styrelsemöten: Styrelsen har haft femton protokollförda styrelsemöten, varav ett konstituerande och ett extra sammanträde.

Medlemsmöten/utflykter: Medlemmarna har inbjudits till sju medlemsmöten med information, batteriförsäljning, kaffeservering och underhållning.

Därutöver har två utflykter gjorts, en i maj till Hackarevikens naturreservat vid Paradis, lunch i gamla stan i Eksjö samt besök på museet. Den andra i september till skördefest hos Vistakulle fruktodling, Vistakulles vingård samt kafferosteri, med efterföljande lunch på Hoks golfbana i Hok.

Styrelsemedverkan/utbildning: Vice ordförande Monika Andersson och sekreterare Siv Grönwald har deltagit vid såväl HRF-distriktets årsmöte som höstmöte.

Monika Andersson har för förningens räkning, under tre dagar i juni, bevistat förbundets kongress i Linköping. Monika Andersson har också under två dagar i december genomgått HRFs utbildning för ordförande i Stockholm.

Slingpolis SLIPO: Styrelsen har utsett f d kriminalinspektören Lennart Davidsson till Slingpolis. Med hjälp av ordföranden Rolf Grönwald har det påbörjats en kartläggning av befintligt/obefintligt högtalarsystem samt hörselslingor på offentliga platser inom Sävsjö kommun.

Hörselväst: Styrelsen har under året inköpt en hörselväst att användas vid bland annat utflykter. Kostnad 6 489 kronor, varav föreningen erhållit investeringsbidrag från kommunen med 2 913 kronor. Resterande belopp 3 078 kronor har betalats av föreningen.

Information till allmänheten: Annonser och pressreferat har skickats till lokalpressen i samband med medlemsmöten, hörseldagar etc. Extra nr av tidningen Auris, liksom affischer om kommande program, broschyrmaterial och annan information har delats ut i affärer, bibliotek, läkarcentraler mm.

Ordförande Rolf Grönwald har medverkat i såväl lokalpress, Jönköpingsradion, samt förbundstidningen Auris i samband med att föreningen tillsatt en slingpolis.

Styrelsen har informerat om föreningens verksamhet under såväl hörselveckan som torgmöten.

Rolf Grönwald har personligen besökt olika föreningar som SPFs-medlemsmöte, SRFs-medlemsmöte och informerat vid Funktionshinderrådets sammanträde mm.

Rolf Grönwald, Ejnar Edin, Catharina Johansson och Siv Grönwald har medverkat med information, broschyrmaterian och försäljning av batterier vid kommunens anhörigdag på Brygghörnan i Sävsjö den 5 oktober.

Rolf Grönwald, Lennart Davidsson och Siv Grönwald har deltagit vid nyöppnandet av äldreboendet Göransgården i Vrigstad den 7 oktober. Information om föreningen gavs likaså inventerades förekomsten av högtalarsystem och slingor.

Styrelsen tackar för det gångna året.

Relaterade nyheter

  • Höstens program 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    Höstens program 2018

    Här är program hösten 2018 för HRF Sävsjö. Välkommen! HRF program hösten 2018

  • HRF Sävsjö broschyr 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    HRF Sävsjö broschyr 2018

    Här finns HRF i Sävsjös broschyr att ladda ner. HRF Sävsjö broschyr 2018 final 4

  • Utveckling och slingpoliser
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-01-20">20 januari 2018</time>

    Utveckling och slingpoliser

    Hörselskadades förening, HRF, i Sävsjö har genomfört årets första medlemsmöte i IOGT-lokalen. På programmet stod blandad underhållning i ord och ton av trion Tobbe Fredriksson, Stig Neander och Arne Roos. På programmet i övrigt kaffeservering,...