Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2017-04-09">9 april 2017</time>

Sävsjö HRF ökade mest i distriktet

HRF-distriktet i Jönköpings län har hållit årsmöte på Hotell & Konferens i Jönköping. Årets vandringspris, för procentuellt största medlemsökning, under 2016 gick till Hörselskadades förening i Sävsjö. Priset, som instiftades 2010, har tidigare år gått till Värnamo och Tranås.

Frågan som diskuterades under årsmötet var behovet av och bristen på hörselombud i de olika kommunerna i länet. I dag har endast Habo ett fungerande syn-och hörselombud. Sävsjö kommun har sedan ett antal år ett syn-bud och är på väg att få även ett hörselombud. Resterande kommuner har under senare år tagit bort denna funktion.  

Eva Blomqvist, vice ordförande

Sävsjöföreningens ordförande Monika Andersson med det åtråvärda vandringspriset tillsammans med föreningens sekreterare Siv Grönwald

i förbundet liksom i distriktet, påtalade vikten av hörselombud samt att förbundet nu aktivt arbetar för att distrikten och föreningarna ska arbeta för att kommunerna i länet ska tillgodose detta behov.

Leif Bergholtz från regionens hörselhabilitering informerade om verksamheten och vikten av att skapa syn- och hörselnätverk såväl ute på boendena som i eget boende med personal som var informerad om problematiken. Inte minst, menade han, fanns det behov av återkommande informationsträffar dit personer med syn- och hörselproblem kunde vända sig för att få råd och hjälp.

I sitt arbeta möts han av hörselskadade som säger sig bli trötta, nästintill utmattade, av att behöva koncentrera sig för att höra och ofta upplever ett utanförskap i stora grupper. Det fanns risk, menade han, att dessa personer isolerar sig och får svårare att klara sig i samhället.

Vid årsmötet avtackades vice ordföranden i distriktet Eva Blomqvist, sekreteraren Anders Claesson, båda med dryga 30 år inom föreningen, samt kassör Jan–Erik Agduhr.

Styrelse för år 2017 i HRF-distriktet i Jönköpings län: Therese Fornstål, ordförande, Skillingaryd, Fredrik Björnwid, kassör Värnamo. Övriga ledamöter: Helen Olausson, Tranås, Ulrika Nyman Lindgren, Gislaved, Marianne Andréasson, Jönköping, Monika Andersson och Siv Grönwald, båda Sävsjö.

Relaterade nyheter

  • Höstens program 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    Höstens program 2018

    Här är program hösten 2018 för HRF Sävsjö. Välkommen! HRF program hösten 2018

  • HRF Sävsjö broschyr 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    HRF Sävsjö broschyr 2018

    Här finns HRF i Sävsjös broschyr att ladda ner. HRF Sävsjö broschyr 2018 final 4

  • Utveckling och slingpoliser
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-01-20">20 januari 2018</time>

    Utveckling och slingpoliser

    Hörselskadades förening, HRF, i Sävsjö har genomfört årets första medlemsmöte i IOGT-lokalen. På programmet stod blandad underhållning i ord och ton av trion Tobbe Fredriksson, Stig Neander och Arne Roos. På programmet i övrigt kaffeservering,...