Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2017-09-14">14 september 2017</time>

Hörselinfo och flygbygge hos HRF

HRF i Sävsjö har sparkat igång höstens mötesverksamhet. Det skedde med ett möte i IOGT-lokalen på Godtemplargatan, där man blandade nyttig information med en roande bildillustrerad berättelse om hur man bygger ett eget flygplan.

Hörselpedagogen Susanne Nyander informerade om alla de resurser, som sjukvården i Jönköpings region ställer till förfogande för de hörselskadade, både i form av personligt stöd och teknisk utrustning. Det var värdefull information, uppenbarligen till stor del tidigare okänd för många av mötesdeltagarna, ett drygt 30-tal.

Tack vare skrivtolkarna Marita Moberg och Evelina Alens, gick inga informationer förlorade.

Lite mer lättsam var berättelsen om hur ett flygplan växer fram ur förpackningarna från fabriken i Tjeckien till en elegant tvåsitsig skapelse med ett eget flygfält utanför Sävsjö.

Det var Erik Karlsson, i sitt jordbundna liv verksam som komminister i Sävsjö pastorat, som berättade om de många årens arbete med att skruva samman det egna planet, som han reser både snabbare och billigare med än med bilen.

Föreningens ordförande Monika Andersson informerade avslutningsvis om föreningens verksamhet i stort och om kampen för att få fram en tjänst, på hel- eller deltid, som hörselombud, som skulle kunna fungera som stöd för alla hörselskadade i kommunen. Socialnämnd och -förvaltningens chefer tycker dock inte att det behövs och säger nej.

En liten poäng från mötet: förbundsordföranden Mattias Lundkvarn råkade ringa till en av mötesfunktionärerna och passade på att be om sin hälsning till alla de närvarande.

Relaterade nyheter

  • Höstens program 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    Höstens program 2018

    Här är program hösten 2018 för HRF Sävsjö. Välkommen! HRF program hösten 2018

  • HRF Sävsjö broschyr 2018
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-08-05">5 augusti 2018</time>

    HRF Sävsjö broschyr 2018

    Här finns HRF i Sävsjös broschyr att ladda ner. HRF Sävsjö broschyr 2018 final 4

  • Utveckling och slingpoliser
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2018-01-20">20 januari 2018</time>

    Utveckling och slingpoliser

    Hörselskadades förening, HRF, i Sävsjö har genomfört årets första medlemsmöte i IOGT-lokalen. På programmet stod blandad underhållning i ord och ton av trion Tobbe Fredriksson, Stig Neander och Arne Roos. På programmet i övrigt kaffeservering,...