Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-06-05">5 juni 2020</time>

Sommarhälsning ifrån ordförande

Örebro den 1 juni 2020

Bästa medlem i HRF Örebroförening

Nu blommar hägg och syren och naturen står i all sin prakt. Det gläder vi oss åt och snart ser vi fram emot en varm och fin sommarledighet.

Sedan några månader har dock livet inte varit sig likt för någon av oss. Tillvaron har varit fylld av restriktioner på grund av den rådande coronapandemin och vi har inte kunnat mötas som förut. Många av våra medlemmar är dessutom i den ålder då man betraktas som riskgrupp, och har haft ännu svårare att kunna träffa nära och kära. Som tur är så finns det numera sociala medier där man haft möjlighet att hålla kontakten.

Även föreningslivet har påverkats i hög grad. Alla våra medlemsaktiviteter har ställts in när vi har följt såväl Folkhälsomyndighetens som HRF förbundets rekommendationer.

Det intressepolitiska arbetet i vår organisation fortgår där det är möjligt. Vi finns med i brukarråd och tillgänglighetsråd och fortsätter oförtrutet att driva våra frågor.

Bland annat bristen på textade lokala nyheter i SVT. Vid Regionens presskonferenser de senaste månaderna har mycket viktig information gått oss förbi och likaså svårigheten att höra vid kontakt med 1177. Det är inte acceptabelt.

Regionens abonnemangsavgift har varit en pågående diskussion såväl i media som för enskilda och lagligheten av beslutet har överklagats av flera. Vi bevakar ärendet.

De inställda aktiviteterna under våren hoppas vi kunna genomföra i höst. Först ut är Höstupptakten den 29 augusti i Karlskoga. Kl. 10.00 samlas vi på torget i Karlskoga vid Alfred Nobels staty. Om träffen blir inställd meddelas detta.

Vi har också bokat om teaterföreställningen i Lerbäck till lördagen den 12 september.

Så hav tröst! Tillvaron kommer att normaliseras så småningom. Och ofta när det krisar i samhället så mobiliseras människors omtanke om varandra och man ställer upp för sin nästa på olika sätt. Det känns bra. Man brukar ju säga att ur kriser kommer ofta också något gott och detta är ju ett bra exempel.

Programbladet för hösten kommer i slutet av augusti.

Styrelsen vill nu önska er alla en riktigt fin sommar. Njut av sol och värme och ta hand om varandra.

Väl mött i augusti!

Birgitta Svensson
Ordf.

Relaterade nyheter

  • Konst i det fria 20/8
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-08-09">9 augusti 2022</time>

    Konst i det fria 20/8

    Hösten 2021 fick vi en uppskattad visning av konstverken i Örebro Stadspark.Dessvärre hann vi bara se delar av alla de konstverk som finns i parken. Flera har efterfrågat ytterligare en visning där vi får se...

  • Guidad promenad i Garphyttans nationalpark 4/6
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-05-07">7 maj 2022</time>

    Guidad promenad i Garphyttans nationalpark 4/6

    4 juni kl. 11.00 med guide Tomas Gustafsson från Länsstyrelsen i Örebro Anmälan till HRFs kansli senast 30 maj för eventuell samåkning Mejl: orebrolan@hrf.se Tfn: 073-062 93 67 Medtag fika!

  • Caféträffar dagtid & kvällstid
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-04-01">1 april 2022</time>

    Caféträffar dagtid & kvällstid

    Caféträffar dagtid Vi träffas och fikar tillsammans första måndagen i varje månad. Tid: kl. 15.00 Plats: Konditori Vasa (hörnet av Drottninggatan/Vasagatan) Datum: 7 februari, 7 mars, 4 april, 2 maj samt 13 juni Caféträffar kvällstid...