Datum: <time datetime="2022-10-13">13 oktober 2022</time>

Möt författaren till boken ”Det handlar om makt”, den 31 oktober

Den 31 oktober kl. 18:00-19:00 samt frågestund
Inträde: 50 kr
Plats: ABF Värmland Gräsdalsgatan 15 Karlstad
Anmälan: ABF Värmlands hemsida eller forelasning.varmland@abf.se

Föreläsare och författare till boken Marianne Nilsson och Lars Einar Engström skrev sin bok med samma namn och här får ni möta Marianne Nilsson som pratar om den.

Författarnas ord om sin bok: Det handlar om MAKT är inte vare sig en teoretisk, akademisk eller byråkratisk bok. Sådana böcker gör andra bättre än oss. Vad vi där emot är bra på båda två, är att enkelt beskriva hur jämställdhet eller ojämställdhet yttrar sig i vardagliga situationer och vilka effekterna av det ena eller andra blir. Hur det påverkar oss som människor.

Utifrån våra erfarenheter av att ha arbetat med barn och vuxna under tillsammans 70 år har boken kommit till, men vi gör inte anspråk på att sitta inne med hela sanningen.

Vi har båda genomfört ett stort antal konferenser, seminarier och föreläsningar, samt arbetat flera år inom olika projekt, såsom ledarskap, jämställdhet och organisationsutveckling.

Författarna belyser i boken ämnet ur en kvinnas respektive en mans perspektiv och pekar på de olika bemötanden som vi fått utifrån kön.

Du behöver inte hålla med om allt som skrivits i deras bok eller sägs här för…!
Alla reaktioner är bra och det är precis det vi önskar oss, att Det handlar om MAKT väcker tankar, känslor och ger upphov till diskussioner.

Att några fler än oss känner att nu räcker det, nu tänker vi om.

Välkommen!

ABF Värmland

Relaterade nyheter

  • Kafferep sommarfest torsdagen den 23 maj
    Datum: <time datetime="2024-05-03">3 maj 2024</time>

    Kafferep sommarfest torsdagen den 23 maj

    Föreningen bjuder på tårta till en kopp kaffe.Tid: Torsdagen den 23 maj kl. 10:00-15:00. Plats: Herrgårdsgatan 13 B, 4 vån., Karlstad.Ingen anmälan behövs. Välkommen!

  • Stavgång onsdagen den 8 maj
    Datum: <time datetime="2024-04-19">19 april 2024</time>

    Stavgång onsdagen den 8 maj

    Stavgång, onsdagen den 8 maj kl. 11:00. Vi träffs utanför HRF Karlstads lokal, Herrgårdsgatan 13 B, Karlstad. Efter promenaden kan den som vill fika eller äta lunch på biblioteket. Vi gör upp när vi ska träffas...