Datum: <time datetime="2022-04-21">21 april 2022</time>

Inför valdebatten den 27 april

Hej alla medlemsföreningar!

Vi behöver vara många i Sessionssalen, Bibliotekshuset, Karlstad den 27 april, kl. 17:30 19:00. 
Om vi bara är några skickar det ett budskap till politiken att inte ens vi bryr oss om våra frågor så varför skulle de göra det…
Vi är 38 länsföreningar, några är vilande eller väldigt små. Men låt säga att  våra länsföreningar kommer 5 personer. Då fyller vi nästan salen!! Då ser politikerna att – OJ, här är det många som följer våra beslut och vad vi gör eller inte gör…
Så vill ni kommunicera med era lokala föreningar om ni har såna och verkligen uppmuntra att komma till bibliotekshuset den dagen. vi behöver fylla salen om vi ska ha samlingar inför de politiska valen.

Får publiken ställa frågor direkt till politiken?
Jag har fått några frågor om publiken får ställa frågor. Svaret är att vi i år bjuder in till mingel en timma före utfrågningen. För att alla som vill prata med våra politiker ska få chansen att direkt, öga mot öga samtala om det som är viktigt för honom/henne eller för deras grupp. Det är en viktig timma, men sedan under utfrågningen är det våra moderatorer som ansvarar för utfrågningen.

Övergripande frågor:
Våra moderatorer kommer att hinna kanske 5 mer övergripande frågeställningar. Några får politikerna i förväg. Den inledande frågan är: Vilken är ditt partis viktigaste funktionsrättsfråga under nästa mandatperiod?
Har ni frågor som ni tror skulle passa här kommunicera dom till oss, ring eller skriv.

Dra ett kort-fråga
Vi kommer att ha ett antal frågor som är av mer personlig och inkännande karaktär där man svarar kort. Politikerna får dra ett kort i lådan och svara kort.
Ett ex som vi fått från en förening:

Du har personlig assistans och går till ditt lönearbete med ditt personliga hjälpmedel, din assistent.
Du har personlig assistans och går till daglig verksamhet men får lämna ditt personliga hjälpmedel hemma. Rättvist eller IQ diskriminering?

Ni andra har säkert också frågor av den karaktären som ni kan bidra med. Jag behöver dom allra senast precis efter påsk. Moderatorerna behöver nästa vecka för att planera sitt upplägg.
Här behöver vi många frågor.
Alla frågor, de vi hinner med och de vi inte hinner med kommer att skickas över till politikerna så att de kan fortsätta reflektera kring dem. Förra valet var det politiker som berättade att de hade kopierat upp alla frågorna och delat ut till de andra i partiets ledning.

Föreningarnas valfråga i år
Mejla in er förenings valfråga för i år så sammanställer vi dessa och lämnar över till politikerna också. Vi kanske kan tillsammans med en tidning göra en enkät där partierna får svara på olika frågor utifrån era valfrågor.

Till slut en viktig fråga
Kommer några från er förenings styrelse, eller andra medlemmar, den 27 april? Vi behöver sluta leden!

Bästa hälsningar

Barbro Boomsma
Ombudsman
Funktionsrätt Värmland

www.funktionsrattvarmland.se
info@funktionsrattvarmland.se
Facebook: Funktionsrätt Värmland

Relaterade nyheter

  • Stavgång onsdagen den 8 maj
    Datum: <time datetime="2024-04-19">19 april 2024</time>

    Stavgång onsdagen den 8 maj

    Stavgång, onsdagen den 8 maj kl. 11:00. Vi träffs utanför HRF Karlstads lokal, Herrgårdsgatan 13 B, Karlstad. Efter promenaden kan den som vill fika eller äta lunch på biblioteket. Vi gör upp när vi ska träffas...