Datum: <time datetime="2023-10-26">26 oktober 2023</time>

Hörselveckan i Göteborg 2023

Vecka 42 var det nationella hörselveckan och Hörselskadades förening i Göteborg hade flera olika arrangemang. Vi summerar veckan som gick.

På onsdagen var det öppet hus på föreningen med fika både på dagen och på kvällen med flera nya besökare som gjorde hörseltester och hade intressanta samtal kring olika hörselfrågor.

Under torsdagen stod vi på Hörselvården i Gårda (Göteborg) och informerade om föreningen till besökare hos audionom- och Hörhjälpmedelsmottagningen. Trevligt att träffa så många hörselintresserade och några av personalen. Hit kommer vi gärna igen. Det var tydligt för oss att det var många som inte kände till vår verksamhet och uppskattade att vi var där.

Hörselskadades dag lördagen 21 oktober hade vi öppet på föreningen och våra besökare fick prova på TSS (Tecken som stöd) och hur det fungera att ta hjälp av skrivtolkning i olika situationer. Även denna dag så var det flera som var här och gjorde HRF:s digitala hörseltest.

Vi summerar årets hörselvecka som lyckad och har hittills i oktober fått 11 nya medlemmar. Har du någon familjemedlem eller vän som vill bli medlem och vara en del i det viktiga arbetet för ett hörselsmart Göteborg. Klicka här.

Relaterade nyheter

  • Genomför ett Vad sa-lopp tillsammans med oss! 6 maj – 2 juni 2024
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Genomför ett Vad sa-lopp tillsammans med oss! 6 maj – 2 juni 2024

    Hörselskadades förening i Göteborg vill sprida kunskap om hörsel och hur Göteborg kan bli mer tillgängligt för oss med en hörselnedsättning. Vi hoppas att ni är fler där ute som vill sprida hörselkunskap tillsammans med...

  • Vill du springa något lopp under Göteborgsvarvet i en Vad sa-loppettröja?
    Datum: <time datetime="2024-04-11">11 april 2024</time>

    Vill du springa något lopp under Göteborgsvarvet i en Vad sa-loppettröja?

    Vi undrar om det är någon medlem (eller annan som ser detta inlägg) som skulle vilja springa något av loppen i en Vad sa-loppet T-shirt (i funktionsmaterial) för att sprida kännedom om vårt arbete? Ni...

  • Ny styrelse på plats efter årsmötet
    Datum: <time datetime="2024-04-10">10 april 2024</time>

    Ny styrelse på plats efter årsmötet

    Den 19 mars genomförde Hörselskadades förening i Göteborg sitt årsmöte i lokaler hos Mötesplats Göteborg vid Järntorget. Många deltog och kvällen avslutades med en föreläsning av Helena Löwén-Åberg Styrele för 2024 Erika Darljung, ordförande (ett...