Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

Genomför ett Vad sa-lopp tillsammans med oss! 6 maj – 2 juni 2024

Hörselskadades förening i Göteborg vill sprida kunskap om hörsel och hur Göteborg kan bli mer tillgängligt för oss med en hörselnedsättning. Vi hoppas att ni är fler där ute som vill sprida hörselkunskap tillsammans med oss.

Vad sa-loppet är ett nationellt arrangemang som arrangeras i hela Sverige genom Hörselskadades Riksförbund. Både för att vi skall röra på oss och för att samla in pengar för att kunna fortsätta stötta forskning och sprida hörselkunskap för ett Hörselsmart samhälle

Vissa av oss vill springa långt och gillar något av Göteborgsvarvets lopp under Varvetveckan. Vissa andra av oss föredrar en lugn promenad, i skogen eller i stan. Oavsett hur du helst vill röra på dig kan du vara med i något av HRF Göteborgs Vad sa-lopp i år. Att röra på sig är viktigt, för alla i någon grad och en bra aktivitet för återhämtning och rensa hjärnan.


Vår förening har i år startat två olika Vad sa-lopp:

  • ”HRF Göteborg springer Göteborgsvarven för ett hörselsmartare Göteborg”.
    För dig som är anmäld till något av Göteborgsvarvets lopp under Varvetveckan får gärna också registrera ditt deltagande i vårt lopp och bidra med ett valfritt belopp (minst 10 kr) till Hörselskadades riksförbund.

    Vill du dessutom springa ditt lopp i en Vad sa-loppet T-shirt hör av dig till oss senast 30 april. Läs mer här.

    QR-kod för anmälan till loppet ”HRF Göteborg springer Göteborgsvarvet för ett hörselsmartare Göteborg”, på Vad sa-loppets hemsida:


  • ”Hitta ut med HRF Göteborg”.
    Detta är loppet för dig som hellre vill promenera eller springa egna turer. Vi tror att rörelse är bra för alla människor, och vi tror att du uppskattar att röra på dig när det passar dig. Därför bjuder vi in till att ta en promenad kanske i ditt närområde, eller i vårt område Haga. Använd gärna Hittaut:s koncept som har kontroller i vårt område.

    QR-kod för anmälan till loppet ”Hitta ut med HRF Göteborg”, på Vad sa-loppets hemsida:


Mer info om Hittaut:

Hitta ut är arrangerat av Svenska Orienteringsförbundet och gör det enkelt för personer att hitta nya vägar och att se nya platser. Läs mer neda. Men inget krav för att delta i loppet. Enklast är att ladda ner appen. Vi har även kartor över ”Göteborg – Avenyn, Haga och Innerstaden” som går bra att hämta.


Relaterade nyheter

  • Vill du springa något lopp under Göteborgsvarvet i en Vad sa-loppettröja?
    Datum: <time datetime="2024-04-11">11 april 2024</time>

    Vill du springa något lopp under Göteborgsvarvet i en Vad sa-loppettröja?

    Vi undrar om det är någon medlem (eller annan som ser detta inlägg) som skulle vilja springa något av loppen i en Vad sa-loppet T-shirt (i funktionsmaterial) för att sprida kännedom om vårt arbete? Ni...

  • Ny styrelse på plats efter årsmötet
    Datum: <time datetime="2024-04-10">10 april 2024</time>

    Ny styrelse på plats efter årsmötet

    Den 19 mars genomförde Hörselskadades förening i Göteborg sitt årsmöte i lokaler hos Mötesplats Göteborg vid Järntorget. Många deltog och kvällen avslutades med en föreläsning av Helena Löwén-Åberg Styrele för 2024 Erika Darljung, ordförande (ett...

  • Årsmöte för Hörselskadades förening i Göteborg 19 mars 2024
    Datum: <time datetime="2024-03-05">5 mars 2024</time>

    Årsmöte för Hörselskadades förening i Göteborg 19 mars 2024

    Styrelsen hälsar alla medlemmar välkomna till Årsmöte 2024Tisdagen den 19 mars klockan 18.00 i Mötesplatsens lokaler på Södra Allégatan 1 b, Göteborg (vid Järntorget) Vi kommer också lyssna på en föreläsning om Tinnitus, vad det...